Bangladesh kiest nieuw parlement bij verkiezingen zonder oppositie

Bangladesh kiest zondag een nieuw parlement bij verkiezingen die premier sjeika Hasina Wajed een vijfde mandaat moeten opleveren. De oppositie, die door een massale arrestatiegolf is gedecimeerd, boycot de verkiezingen. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik hoef geen kopie van mijn vader te zijn”: jongste burgemeester Pauline (25) treedt in voetsporen van overleden papa

Een politiek beest wil Pauline Van Marcke (25) niet genoemd worden, maar dat de politieke microbe haar goed te pakken heeft, kan en wil ze niet ontkennen. Zonder het plotse overlijden van haar vader en burgemeester van Anzegem zeven jaar geleden, had ze zich wellicht ook nooit zo vroeg geëngageerd. Straks is ze de jongste burgemeester van Vlaanderen. “Het leven

Lees meer »

WHO waarschuwt voor verspreiding cholera na besmetting in noorden van Libanon – Luchtaanval treft crisismeeting in Libanese stad: burgemeester en vijftien anderen gedood

Israël heeft woensdag een tiental luchtaanvallen uitgevoerd op de stad Nabatiye, in het zuiden van Libanon. Er zijn minstens zes doden gevallen, liet de regionale gouverneur weten aan BBC. De burgemeester van Nabatiye is een van de dodelijke slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in dit liveblog.

Lees meer »

Deelnemers aan ‘Operatie Proper’ ontvangen hun prijs

In de lokalen van afvalmaatschappij Mirom in Roeselare werden in het kader van de zevende editie van Operatie Proper de deelnemers ontvangen om hen te feliciteren voor hun inzet.
The post Deelnemers aan ‘Operatie Proper’ ontvangen hun prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lijsttrekker Pro 8587 Mathias Goos is winnaar gemeenteraadsverkiezingen Spiere-Helkijn: “Heel tevreden”

In Spiere-Helkijn kwam de nieuwe partij Pro 8587 als grote overwinnaar uit de bus met een absolute meerderheid van 86,7 procent, gevolgd door Horizon 8587 met 11,8 procent en VDV met 1,5 procent. Mathias Goos, lijsttrekker van Pro 8587, kreeg de meeste voorkeursstemmen (330), kort daarna gevolgd door Roger Deldaele (321) en Willy Glorieux (231).
The post Lijsttrekker Pro

Lees meer »

Maar liefst 1.618 volmachten uitgebracht in Ninove op verkiezingsdag

Wat gebeurde er precies in de stembureaus in Ninove op verkiezingsdag? Werd er gefraudeerd met volmachten of niet? En door welke partij(en) dan? Onze onderzoekscel kon de verzegelde PV’s inkijken die werden opgemaakt na de sluiting van de stembureaus. Hoeveel volmachten werden er écht gebruikt? En waar ging het fout?

Lees meer »

“Ik heb heel de nacht Zwansap gekotst”: iconische ‘Komen eten’ met Erik Van Looy zindert na in ‘De slimste mens’

Xander De Rycke noemde James Cooke in het verleden “een huisdier met een beperking” en een “homo-tyrannosaurus-rex”, maar nu vond James Cooke het tijd om de comedian terug te pakken. In de seizoensopener van ‘De slimste mens ter wereld’ liet Cooke kandidaat De Rycke perplex staan toen bleek dat hij achter zijn rug Xanders huis, vriendin én kind had bezocht.

Lees meer »

Evenepoel en Merlier genomineerd voor prestigieuze Vélo d’Or, Kopecky topfavoriete bij de vrouwen

Lotte Kopecky (28) bij de vrouwen en Remco Evenepoel (24) en Tim Merlier (31) bij de mannen behoren tot de tien genomineerden die kans maken op de Vélo d’Or, de belangrijkste individuele prijs in het wielrennen. Terwijl Kopecky bij de vrouwen een grote kans maakt, lijkt het bij de mannen weinig waarschijnlijk dat iemand anders dan wereldkampioen Tadej Pogacar met

Lees meer »