Workshops rond new age muziek

Gospelkoor Sonore organiseert eind januari en begin februari drie workshops rond new age muziek.

“Iedereen vanaf zestien jaar kan eraan deelnemen”, zegt dirigent Johan Delaere. “Tijdens deze workshops maak je kennis met heerlijke nummers van onder meer Enya, Vangelis en Jenkins, songs in meerstemmige koorbewerkingen. Een mix van klassieke muziek, jazz en folk, in een rustige en kalmerende sfeer. Omgaan met een goede ademhaling en stressverlagend zingen staan centraal tijdens die workshops.”

De workshops zijn gratis toegankelijk. Wie wil deelnemen, komt best naar de eerste workshop, op donderdag 18 januari om 20 uur in de Prizma Middenschool. Achteraf instappen is ook mogelijk. De twee volgende workshops vinden plaats op 25 januari en 1 februari. Het is wel aangeraden je vooraf in te schrijven via de website www.koorsonore.be. (IB)

The post Workshops rond new age muziek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bovenbuur springt uit raam om minder mobiele man uit brandend huis te redden

In de Onderwijsstraat in Knokke-Heist brak dinsdagmiddag een zware brand uit. Een minder mobiele man zat in zijn appartement op de benedenverdieping toen de brand ontstond. Een alerte bovenbuur besloot uit het raam te springen om de man uiteindelijk uit de woning te halen. Ook de hond van de bewoner zat nog binnen en kreeg van de brandweer zuurstof toegediend.

Lees meer »

“Zoals Willem maken ze er geen meer”: de erfgenamen van Willem Vermandere over zijn afscheid van het podium

Na meer dan 50 jaar op de planken, stopt Willem Vermandere ermee. De keizer van de kleinkunst heeft te veel last van ‘de verwarring’, zo omschrijft hij het zelf. Als troubadour en mens heeft hij onze provincie, het West-Vlaams en ‘oeze’ muziek vorm gegeven. Dat vindt ook zijn grootste fan Wannes Cappelle, frontman bij Het Zesde Metaal. “Ik was al

Lees meer »

Billie Massey wisselt van club in Spanje

Billie Massey speelt volgend seizoen nog steeds in de Spaanse basketcompetitie. De 24-jarige Belgian Cat verlaat wel Estudiantes Madrid en trekt naar Hozono Global Jaris.
The post Billie Massey wisselt van club in Spanje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beruchte klimaatactivist slaat toe tijdens live-uitzending van EK-match tussen Nederland en Engeland

De beruchte klimaatactivist Wouter Mouton heeft weer toegeslagen. Tijdens de live-uitzending van Sporza over de EK-match Nederland – Engeland probeerde hij zich vast te lijmen aan de presentatietafel tijdens de voorbeschouwing van Imke Courtois en co. Volgens Mouton was het niet alleen een actie voor het klimaat, maar ook tegen de VRT. “De VRT stelt niet de juiste prioriteiten in

Lees meer »

Extra kinderopvang op komst in Gistel

In het voormalige stadhuis van Gistel, bekend als ontmoetingscentrum Oud Stadhuis, komen minstens 24 opvangplaatsen voor kinderen tot en met 3 jaar. Het stadsbestuur schreef daarvoor een concessie uit. De verenigingen die er vandaag zijn gevestigd, verhuizen op hun beurt naar het vernieuwde cultuurcentrum Zomerloos.
The post Extra kinderopvang op komst in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oliebergwijk in Deerlijk viert toekomst

De bewoners van de Oliebergwijk in Sint-Lodewijk kregen info over de toekomst van hun buurt. Ontharden en vergroenen zijn daarbij de sleutelwoorden. Zo wordt onder meer de verharde zone op de hoek van de Vredelaan en de Oliebergstraat heringericht.
The post Oliebergwijk in Deerlijk viert toekomst appeared first on KW.be.

Lees meer »