Twee kandidaten voor Moorsele Carnaval

Op 27 januari is het al zover: carnaval in Moorsele. Overdag is er het kindercarnaval en ‘s avonds nemen twee kandidaten het tegen elkaar op om prins Carnaval te worden.

De kinderen zijn welkom vanaf 14 uur in oc de Stekke. Arjoentje uit Dadizele brengt twee keer 45 minuten zijn meespeel- en tovershow voor kinderen van 3 tot 11 jaar. Na de show leidt één praktische proef tot de verkiezing van een kinderprins én -prinses. Zij krijgen dan ook een mooie plek op de vernieuwde stekselpraalwagen in de vijftigste carnavalstoet in Gullegem. Een externe jury, die bestaat uit prinsen van buiten Moorsele, kiest de/het mooist verklede jongen, meisje en koppeltje. Zij worden met mooie prijzen naar huis gestuurd. Het einde van het kindercarnaval is voorzien rond 17.30 uur.

De prinsverkiezing begint dan om 20 uur. Op de twee kandidaten staan tien proeven te wachten, telkens op 100 punten. De winnaar krijgt per proef 100 punten, de tweede 85. Gekende proeven zijn de kaartenverkoop, de stemming, de voorstelling van de kandidaten en een vrij podiumnummer. De andere proeven worden uitgedacht door een trio van de stekselorde. De laatste proef is de zaalproef waarbij ze op de hulp van hun supporters moeten rekenen.

Carnavalsmicrobe

Bryan Van Muylen komt als het hopeloze vissertje. De 29-jarige Wevelgemnaar groeide op in Moorsele. “Ik nam vorig jaar deel aan het playbacknummer van prins Dieter en kreeg al snel de smaak te pakken. Ik werk als dakwerker en komt regelmatig in Moorsele op familiebezoek. Ik ga graag een pintje drinken met maten.” De grootste hobby van Bryan is karpers vissen. Hij neemt het op tegen Nic Pycke die opkomt als Nicje. “Ook voor mij is carnaval een beetje een uit de hand gelopen hobby. Ik was al Regenboogprins van België en werd gevraagd om deel te nemen. Ik werk voor Bellewaerde als verantwoordelijke voor enkele attracties. Ik zwem en kook graag en kijk uit naar een mooi concours.”

Carnaval in Moorsele op zaterdag 27 januari in oc de Stekke. Kinderen vanaf 14 uur, prinsverkiezing vanaf 20 uur. Meer info op stekselorde.be

The post Twee kandidaten voor Moorsele Carnaval is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Erik Leyseele is op BK opnieuw goed voor vier mastertitels : “Goud op 400 is mijn vijftigste titel”

Op het voorbije Belgisch kampioenschap atletiek voor masters in Beveren liep Erik Leyseele, ondertussen 76 jaar, in zijn categorie naar vier nationale titels. Zijn totale aantal komt hiermee op vijftig. “Ik doe cross, pistewerk en indoor. Stratenlopen liggen mij iets minder, al doe ik begin augustus in Lokeren wel mee aan het BK 10 kilometer.”
The post Erik Leyseele

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »