Koen Wauters wint etappe in Africa Eco Race, maar keert toch terug naar huis: “Ik had nog nooit gewonnen”

Koen Wauters en Kris Van Der Steen hebben zaterdagnamiddag de vijfde etappe van de Africa Eco Race gewonnen. Wauters was na afloop van de 405 km lange etappe 2:46 sneller dan de Hongaar Varga Imre. Voor Koen Wauters is het zijn eerste overwinning ooit in een woestijnrally. “Gisteren konden we eigenlijk winnen maar hadden we pech, mooi dat we vandaag dan zegevieren”, glundert Wauters. 

Meer krantenkoppen in België

Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier

Onlangs vond de opening plaats van de groenzone aan ‘t Klavier. Het gemeentebestuur zorgde voor de aankleding, kinderanimatie en een verfrissend ijsje voor de kinderen. Het project werd gerealiseerd door aannemer Omgevingswerken Steenhaut.
The post Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strenge scores van Viktor in ‘Komen eten’ zorgen voor nare nasmaak bij de Verhulstjes: “Dit doe je toch niet bij familie”

Dat Viktor Verhulst zijn rol als jurylid in ‘Komen eten’ serieus nam, was duidelijk. In tegenstelling tot Marie, Gert en Ellen, was hij spaarzaam met tienen. Zo gaf hij Ellen slechts een zes voor sfeer en gezelligheid, en ook Marie’s kookkunsten kwamen net aan een voldoende. En die ‘slechte’ punten blijven ten huize Verhulst ook nu nog nazinderen. “Dat doe

Lees meer »

Rolstoelgebruiker Jordan (25) rijdt uur in het donker nadat buschauffeur hem in de kou laat staan: “Ze doen vaak alsof ze me niet zien”

Rolstoelgebruiker Jordan Decremer uit Sint-Gillis-Waas trekt aan de alarmbel, na vruchteloze pogingen om de bus te nemen. In minder dan een week tijd lieten twee buschauffeurs van De Lijn het na om de 25-jarige man mee te nemen. “Ik moest een uur met mijn elektrische rolstoel rijden om op mijn afspraak te geraken”, reageert Jordan.

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

Het aantal ernstig gewonden in het verkeer is in ons land in de afgelopen 10 jaar gedaald met bijna 20 procent, maar het aantal zwaargewonde fietsers en steppers neemt toe. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met schedelbreuken, heupbreuken of wervelletsels. Dat blijkt uit een onderzoek van de gegevens van ziekenhuizen door verkeersinstituut Vias.

Lees meer »

Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich

Aan het WK in Zürich stond ook een Oostduinkerkenaar aan de start. Lennert Vanlathem (24) reed mee bij de C1-klasse en werd zowel in de tijdrit als in de wegrit zevende.
The post Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zet het Europees Hof vrijdag de voetbalmercato op losse schroeven? “Deze zaak heeft een grote symboolwaarde”

Luxemburg is zelden het epicentrum van de voetbalmercato. Toch zullen alle clubbestuurders, spelersmakelaars en sportadvocaten vrijdag hun blik naar het Groothertogdom wenden. Het Europees Hof van Justitie buigt er zich over de vraag of en tegen welke voorwaarden voetballers hun arbeidscontract eenzijdig kunnen opzeggen. Is een nieuw Bosman-arrest in de maak? Of zouden de huidige transferregels hooguit wat bijgeschaafd moeten

Lees meer »

“Meer dan 20 Hezbollah-leden gedood tijdens luchtaanval op leider Nasrallah” – Ook dood van commandant Karaki bevestigd

Volgens het Israëlische leger zijn meer dan twintig Hezbollah-leden om het leven gekomen tijdens de luchtaanval waarbij leider Hassan Nasrallah gedood werd. Onder de slachtoffers zouden ook enkele van zijn naaste medewerkers zitten. Hezbollah bevestigde trouwens ook de dood van commandant Ali Karaki. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant Molendries

Genieten van een menu dat je in een restaurant met een Michelin-ster vindt? Het kan bij restaurant Molendries in Onledemolen. Het sociaal tewerkstellingsproject vernieuwde namelijk de samenwerking met Hostellerie Saint-Nicolas uit Elverdinge. Sterrenchefs Franky en Michaël Vanderhaeghe stelden samen met de chef van Molendries een exclusief menu samen.
The post Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant

Lees meer »

Belgen uit Libanon gearriveerd in Militair Hospitaal in Brussel

Omstreeks 23.30 uur zijn in totaal 55 Belgen uit Libanon aangekomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek. Aanvankelijk werd de groep Belgen omstreeks 22.00 uur in Brussel verwacht, maar het Nederlandse vliegtuig, dat om 16.30 uur Belgische tijd in Beiroet was opgestegen, liep een uurtje vertraging op.

Lees meer »