KLJ viert Natte Winternacht

Naar jaarlijkse traditie organiseert KLJ Ruiselede de eerste zaterdag van het jaar zijn Kille Winternacht. Dat belooft vanavond een Natte Winternacht te worden, omdat de jeugdvereniging de sporthal moet ruilen voor een tent aan de Chiro-lokalen. “De weide is nat maar niet drassig”, relativeert voorzitter Mathias Demey.

Vanavond vanaf 21 uur start de Kille Winternacht van KLJ Ruiselede, een mega-fuif waar toch gauw een kleine duizend feestvierders verwacht worden. Op het programma staan ronkende beats van dj’s Promille, Brent en AJ Beats. Door werken aan de sporthal moet de jeugdvereniging echter onderduiken in een tent op een weide nabij de Chiro-lokalen. Dat is geen cadeau door de wekenlange aanhoudende regen. “We doen er alles aan, om de fuif zo comfortabel mogelijk te maken”, zegt voorzitter Mathias Demey. “Zowel in de tent als op de buitenruimtes waar het volk verwacht wordt, hebben we planken vloeren voorzien. Extra rijplaten moeten de leveringen makkelijker maken. Zo’n 8 bestuursleden en een dertigtal vrijwilligers zijn al van donderdag in de weer, om alles op te zetten.”

Overlast beperken

Is het feestlawaai in een tent niet merkelijk storender, dan in een sporthal? “We maken gebruik van de ervaring van de Chiro-jongeren, die al vaker met een tent gewerkt hebben”, legt Demey uit. “De geluidsboxen draaien we weg van het centrum, om de overlast zo klein mogelijk te maken. Alle omwonenden hebben in hun brievenbus tekst en uitleg gekregen. Vannacht zullen ook leden rondrijden, om schade of vandalisme te voorkomen. Ik moet zeggen dat we in het verleden zo goed als nooit echte problemen hebben gehad met geluidsoverlast.”

Fuifgangers kunnen hun wagen parkeren in de Aalterstraat, behalve daar waar de brandweer makkelijk toegang moet krijgen. ‘Kille Winternacht’ aan de Kraaienboekdreef loopt vanavond van zaterdag 6 januari (21 uur) tot zondag 5 uur. De toegang kost € 8. (GGM)

The post KLJ viert Natte Winternacht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boekhoudster stal 93.000 euro van hogeschool, maar krijgt geen straf: “Ik zal alles netjes terugbetalen”

Een 40-jarige ex-boekhoudster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft de gunst van de opschorting gekregen na jarenlange huisdiefstal. De vrouw vervalste facturen en maakte de school zo 93.618 euro lichter. Daarmee deed ze thuis allerhande inkopen. De vrouw krijgt dus geen straf, maar moet voorwaarden naleven. “Ik zal alles netjes terugbetalen volgens een afbetalingsplan”, belooft de vrouw.

Lees meer »

“Hij is een toffe kameraad, maar meer niet”: eerste friendzone lijkt een feit in ‘Blind getrouwd’

Ze gingen vliegend van start, maar ondertussen beseffen Simen en Larissa dat het werken wordt voor een geslaagd huwelijk in ‘Blind getrouwd’. Op huwelijksreis lijkt de friendzone dichterbij dan een amoureus happy end. “Er is geen chemie”, aldus Larissa over haar ‘toffe kameraad’. Simen wacht ondertussen af. De voorzichtiger gestarte Thomas en Karlien lijken dan weer de omgekeerde beweging te

Lees meer »

KIJK. Zonder aarzelen doet Koning Charles Samoaanse dans na tijdens receptie

Tijdens een receptie in het St. James’s Palace in Londen krijgt een ambassadeur koning Charles aan het dansen. Freddie Tuilagi, ambassadeur van Samoa in het Verenigd Koninkrijk, verrast de Britse monarch met een traditioneel lied tijdens een Commonwealth-receptie. Hij krijgt de zaal mee aan het zingen en voert ook een dans uit. Die bewegingen doet Charles zonder aarzelen na.

Lees meer »

“Er staan zeker nog twee exits op stapel”: soapserie ‘Thuis’ belooft enkele verrassen­de twists

Een groepverkrachting, een dode en zelfs een kind dat uit de doden is opgestaan: de eerste maand van het 30ste seizoen van ‘Thuis’ was best pittig. Gelukkig zorgden enkele nieuwe gezichten, prille liefdes en eerste kussen voor wat aangenaam tegengewicht bij al die emotionele ellende. Maar hoe gaat het seizoen nu verder? ‘Thuis’-woordvoerder Ira Stevaert ligt alvast een tip van

Lees meer »

Twintiger die betrapt werd in auto vol zwemvesten riskeert celstraf voor mensensmokkel: “Hij wist niet dat hij met iets illegaal bezig was”

Een 28-jarige Irakees uit Antwerpen riskeert voor de Brugse rechtbank dertig maanden celstraf met uitstel voor mensensmokkel. Ryan Y. werd in Adinkerke betrapt met een lading reddingsvesten. “Maar hij wist niet waarvoor die dienden”.
The post Twintiger die betrapt werd in auto vol zwemvesten riskeert celstraf voor mensensmokkel: “Hij wist niet dat hij met iets illegaal bezig was” appeared

Lees meer »

“We helpen iedereen aan betaalbare bril”: Oxfam Brugge werkt samen met Den Brillenman uniek initiatief uit

Oxfam Tweedehands Brugge biedt voortaan in samenwerking met Den Brillenman betaalbare tweedehandsbrillen aan. Oxfamklanten kunnen vanaf 60 euro een bril met aangepaste glazen uitkiezen. “Met mijn vzw Eyes for the World wil ik wereldwijd kansarme mensen aan een betaalbare bril helpen”, zegt ‘Brillenman’ Koen Van Pottelbergh.
The post “We helpen iedereen aan betaalbare bril”: Oxfam Brugge werkt samen met

Lees meer »

Zelfs enkelband houdt onverbeterlijke dief uit Beernem niet tegen: achttien maanden effectieve celstraf

Ondanks elektronisch toezicht ging Björn K. tot vier keer toe met materiaal aan de haal bij bedrijven in Beernem. Dat levert hem achttien maanden effectieve celstraf op. Bij een van de feiten werd hij vergezeld door zijn vriendin.
The post Zelfs enkelband houdt onverbeterlijke dief uit Beernem niet tegen: achttien maanden effectieve celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad van Lendelede de voorbije zes jaar: Pedro Ketels stopt na veertig jaar met politiek

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 17 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Lendelede, zetelen er vandaag nog 13 in de gemeenteraad.
The post Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »