“Je wilde nog een brief schrijven voor de tweeling, maar je hebt de kans niet gehad”: pakkend afscheid van Manon Kupiec (30) die overleed na zwangerschapsvergiftiging

Zaterdag had de sobere en serene afscheidsdienst plaats van Manon Kupiec en haar ongeboren tweeling Alba en Aria. Manon overleed totaal onverwacht op 30 december 2023 aan een zwangerschapsvergifting. De afscheidsdienst werd bijgewoond door ruim 250 personen die hun medeleven kwamen betuigen.

Op 30 december vond Jency Detollenaere zijn Franse echtgenote Manon (30), levenloos aan in bed. Zij was in blijde verwachting van een tweeling, die de namen Alba en Aria zouden dragen. Helaas sloeg het noodlot toe: Manon overleed aan zwangerschapsvergiftiging, een eerder zeldzame aandoening.

Getrouwd in juni

Manon en Jency trouwden op 24 juni 2023 in Kortrijk en vestigden zich in de Kransvijver in Heule. Ze hadden al een 2-jarig zoontje Marlon. Enkele jeugdvrienden namen het woord en omschreven Manon als een vriendelijk, warm en hartelijk persoon.

Opgetogen

Ook de ouders kwamen aan het woord. Jency hield zich sterk, maar was een gebroken man. “Je was opgetogen met de tweeling. Je wilde zo graag een brief schrijven voor hen. Want jij zei dat je met de zwangerschap van een tweeling maar nooit weet. Je hebt er de tijd niet meer voor gehad.”

Foto’s

Tijdens de dienst werden er familiefoto’s, trouwfoto’s en vakantiekiekjes getoond, waaruit telkens weer bleek hoe gelukkig, verliefd en blij Manon en Jency in het leven stonden. Ook de muziek sprak boekdelen met titels als “All of me” en “My heart will go on”.

The post “Je wilde nog een brief schrijven voor de tweeling, maar je hebt de kans niet gehad”: pakkend afscheid van Manon Kupiec (30) die overleed na zwangerschapsvergiftiging is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen water of elektriciteit en amper contact met de buitenwereld: Dirk Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde 8 jaar in het Amazonewoud

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »