“Ik zal de Langestraat missen”: Rudy Vossen zegt na 30 jaar café De Bierboom vaarwel

Dertig jaar na de start in 1993 stopt Rudy Vossen (61) met de uitbating van café en biershop De Bierboom in de Langestraat. Hij vond een overnemer die er binnenkort een nieuw concept met tapas en bier zal starten. “Na al die jaren zal ik de Langestraat wel missen”, zegt Rudy.

Als uitbater van café-biershop De Bierboom is Rudy Vossen al jarenlang een van de bekende gezichten in de Langestraat. Hij runde dertig jaar lang zijn bekende café, waar later ook een biershop aan werd toegevoegd. Maar daar komt nu dus een einde aan. Rudy bereikte een overeenkomst met een overnemer die er over enkele weken al een nieuw concept zal starten, waarbij bier ook een belangrijke rol zal blijven spelen.

Cafécultuur

“De oudste verwijzingen naar café De Bierboom op deze locatie gaan terug naar 1835”, weet Rudy. “Een tijdje was het zelfs een café gecombineerd met kapsalon.” Rudy is als het ware opgegroeid in een café-omgeving. Zijn ouders runden aanvankelijk een café-frituur aan het Fort Lapin, maar verhuisden hun zaak bijna vijftig jaar geleden naar het pand waar nu frituur ’t Bootje huist in de Langestraat. Rudy hielp al op jonge leeftijd mee in de zaak en en nam in 1993 de uitbating van De Bierboom in handen. “Dat was aanvankelijk een gewoon volkscafé, zoals er toen nog zoveel waren in de Langestraat. Ik was al om 8 uur ’s open en een oudere dame die een portootje kwam drinken, was jarenlang mijn eerste klant ’s morgens”, vertelt Rudy. “In de loop der jaren heb ik veel cafés zien verdwijnen en ook de cafécultuur zien veranderen; zeker toen het rookverbod werd ingevoerd. Ik merkte hoe veel mensen op café liever een beter streek- of speciaalbier drinken dan een gewone pils en heb mijn aanbod daar naar aangepast. Dus met een erg uitgebreide bierkeuze en omstreeks het jaar 2000 is er vooraan in de zaak ook een bierwinkeltje bijgekomen. Alles samen kon je bij mij steeds kiezen uit zo’n 400 à 500 soorten bier. Ik ging die vaak rechtstreeks bij kleine brouwerijen aankopen en nu en dan hielp ik daar ook eens een handje mee, uit interesse.”

Biertjes

“Zo ben ik in het brouwen gerold, op basis van mijn eigen recepten bij andere brouwers met een grotere infrastructuur. Daar is in 2013 ons eerste bier Bierboom Bruin uit voortgekomen en drie jaar later hebben we met het vennootschap De 4 monniken nog vijf biertjes op de markt gebracht. Ik organiseerde ook heel wat proefsessies en we trokken met onze bieren naar heel wat bierbeurzen. Na al die jaren zal ik de Langestraat wel wat missen, maar het was tijd om het rustiger aan te doen. Ik blijf wel actief in de bierwereld en zal zeker nog regelmatig eens op bezoek komen in mijn geliefde Langestraat.” (PDV)

The post “Ik zal de Langestraat missen”: Rudy Vossen zegt na 30 jaar café De Bierboom vaarwel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na tweede sprintnederlaag op rij: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »