Dankviering voor Frans, al 50 jaar diaken

Op zaterdag 30 december, exact vijftig jaar nadat diaken Frans Gheysen (89) gewijd werd, werd er een dankviering voor hem in de basiliek van Dadizele georganiseerd.

Frans, die vroeger ook jarenlang als de slag was als onderwijzer in zijn woonplaats Ledegem, zet zich als diaken al vijftig jaar in voor de kerk. Dat deed hij eerst jarenlang in Ledegem, inmiddels voltooit hij dezelfde taken al meer dan tien jaar in Dadizele. Daar is hij nu nog steeds aan de slag.

Lourdes

“Dankjewel voor je trouwe inzet hier. Het is altijd een meerwaarde als je er bent. We hopen dat je je nog lang kan blijven inzetten voor de kerk”, sprak Marc Vantyghem, pastoor in Dadizele. De pastoor werd tijdens de dankviering opnieuw trouw bijgestaan door diaken Frans. Ook André Monstrey, met wie Frans jarenlang samenwerkte, hielp mee de dienst in goede banen leiden. Vanuit de pastorale werking werd er nog een gepast geschenk voor Frans voorzien. “We hebben daar niet lang over moeten nadenken. Omdat je in het verleden al vaak naar Lourdes trok, hebben we een waardebon voorzien waarmee je volgend jaar opnieuw naar de Franse bedevaartplaats kan”, aldus de pastoor.

dankbaar

Diaken Frans Gheysen reageerde erg dankbaar en nam op het einde van de dankviering nog even zelf het woord. “Ik ben heel erg blij met deze dankviering. In mijn leven heb ik nog nooit goud verdiend, maar dit is toch mijn gouden diakenjubileum. Ik dank de Heer die me altijd geleid heeft.” De geëmotioneerde diaken had ook erg lovende woorden voor zijn vrouw Ginette Bertheloot. Zij kwam dit jaar helaas te overlijden. “Ze heeft me altijd erg gesteund.” De basiliek van Dadizele liep op zaterdagmiddag 30 december goed vol voor de dankviering. Zowel familieleden als gelovigen uit Dadizele en Ledegem tekenden present. De vele aanwezigen in de basiliek kregen na de eucharistieviering nog een passend kaartje en werden uitgenodigd voor een daaropvolgende receptie met hapjes en drankjes in zaal den Ommeganck in Dadizele. (BF)

The post Dankviering voor Frans, al 50 jaar diaken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »