Val nekt Belgen in ploegachtervolging op EK schaatsen: “Er had best een nationaal record ingezeten”

Op de eerste dag van het EK schaatsen heeft België geen prijs gereden. Bart Swings, Indra Médard en Jason Suttels slaagden er in Heerenveen niet in hun race op de ploegachtervolging te voltooien door een val: “Als Suttels op de been was gebleven, had er best een nationaal record ingezeten”, zegt Swings. 

Meer krantenkoppen in België

Conner Rousseau na vorming regering: “Ik zou liegen mocht ik zeggen dat we alles gaan oplossen, maar we gaan veel meer mensen helpen”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »

Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier

Onlangs vond de opening plaats van de groenzone aan ‘t Klavier. Het gemeentebestuur zorgde voor de aankleding, kinderanimatie en een verfrissend ijsje voor de kinderen. Het project werd gerealiseerd door aannemer Omgevingswerken Steenhaut.
The post Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bal met een belletje, keepers die wél zien en fysiek contact mag niet: zo voetballen de Blind Devils, die een veld krijgen naast de Rode Duivels

De scheidsrechter wordt op zondagnamiddag weleens verweten blind te zijn, bij de Blind Devils zijn de spelers dat écht. Onze nationale ploeg voor mensen met een visuele beperking krijgt nu een eigen voetbalveld op het hoofdkwartier van de Rode Duivels in Tubeke. “Het moeilijkste aan deze sport? Durven te bewegen zonder dat je ziet.”

Lees meer »

Meta-topman Mark Zuckerberg nu tweede rijkste persoon ter wereld

Mark Zuckerberg, de topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms, is een plek gestegen op de ranglijst van rijkste personen ter wereld. Met een vermogen van ruim 206 miljard dollar heeft hij Amazon-topman Jeff Bezos ingehaald. Daarmee staat hij voor het eerst op de tweede plaats op de Bloomberg Billionaires Index.

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

Vindingrijke man gaat wel erg ver om sterke drank binnen te smokkelen op concert

Enkele halve liters aan je benen vast tapen, een fles wijn verbergen in een paardenstaart of op voorhand pinten begraven op een festivalterrein, … er bestaan verschillende trucjes om drank binnen te smokkelen op een concert, maar een Peruaanse man ging nog een stapje verder om begin augustus whiskey te kunnen drinken tijdens een optreden. Hij liet zichzelf een vals

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »

Een miljard euro extra, maar de uitdagingen blijven groot: kan de eerste socialistische minister van Welzijn voor een ‘warmer’ Vlaanderen zorgen?

De nieuwe regering voorziet de komende jaren fors extra budget voor alles wat met het welzijn van de Vlamingen te maken heeft. In de eerste plaats moet kersvers minister Caroline Gennez (Vooruit) daarmee de wachtlijsten in vele sectoren weggewerkt krijgen. Wat kan de socialiste op een post die traditioneel bij de christendemocraten zat?

Lees meer »

Gerepatrieerde Belgen getuigen over evacuatie uit Libanon: “Moeilijke beslissing, maar het wordt er elke dag gevaarlijker” 

De Belgen die gisteren uit Libanon geëvacueerd zijn, vertellen dat de situatie er niet langer houdbaar was. Ze zijn dankbaar om terug in België te zijn, maar denken ook aan hun familie en kennissen die nog in gevaar verkeren. Later vandaag worden er volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) opnieuw een 50-tal landgenoten gerepatrieerd.

Lees meer »

Annemie Vanzieleghem exposeert in Cultuurhuis De Keizer:“Kleur aan de wand om omgeving fris accent te geven”

Gedurende de maand oktober exposeert Annemie Vanzieleghem haar kunstwerken in Cultuurhuis De Keizer in Lichtervelde. “Geen kunst met diepe theorieën, maar een poging om met kleur aan de wand onze omgeving een fris accent te geven”, zegt Annemie.
The post Annemie Vanzieleghem exposeert in Cultuurhuis De Keizer:“Kleur aan de wand om omgeving fris accent te geven” appeared first on

Lees meer »