“Recordaantal bezoekers met veel lof voor beleving”: eindejaarsperiode in Roeselare was een schot in de roos

De eindejaarsperiode in Roeselare was meer dan geslaagd. Veel volk in de winkelstraten, volle horecazaken en 100 procent beleving in de winkelstraten en de pleinen van de binnenstad. We spraken met tevreden deelnemers aan het eindejaarsgebeuren in onze stad.

“We hebben beter gewerkt dan verleden jaar”, knikt Stefaan Lauwyck, de uitbater van de ijspiste op de Grote Markt. “Het feit dat de stad alle registers heeft opengetrokken om een superbeleving aan te bieden, zit daar voor een groot stuk tussen. Er was voortdurend animatie in de winkelstraten en de pleinen en straten waren ontzettend mooi verlicht en versierd.”

“Neem nu de toegang tot de Grote Markt: je wandelt door een sprookjesdecor, er is een winterchalet van waaruit Play Nostalgie live radio heeft gemaakt, er is een paardjesmolen. Echt waar, geen kwaad woord over de eindejaarsbeleving in Roeselare. En ook de bezoekers aan de schaatspiste begonnen spontaan over hoe mooi ze Roeselare vonden in deze tijd van het jaar. Ik denk wel dat men nu een prima scenario heeft voor enkele jaren ver.”

“Ook de winterwonderpakketten tijdens de kerstvakantie waren een schot in de roos. Voor maar 15 euro kon je een hele dag plezier kopen in Roeselare. Je had de keuze uit de nieuwste kerstfilm bekijken of hier schaatsen op de ijspiste. Je kreeg er nog een ticket voor een van de kermisattracties, een pak oliebollen en een drankje in de lokale horeca bovenop. Op het vlak van prijs-kwaliteit valt dit niet te kloppen.”

Lovende commentaren

Sam Nuytten, voorzitter van vzw Shopping & Centrum Roeselare, is eveneens zeer tevreden. “De laatste week hebben we de weergoden niet aan onze kant en dat is natuurlijk spijtig. Maar er zijn heel veel mensen naar Roeselare afgezakt met het eindejaar. Horecazaken draaiden overuren en we hebben veel lovende commentaren gekregen over ons concept: de beleving was top. Misschien hebben de winkeliers, mede door het slechte weer, geen echte gouden zaken gedaan, maar ik heb toch al veel handelaars gehoord die zeer tevreden zijn met de verkoop van de laatste weken. En dan volgt nu nog de koopjesperiode!”

“Veilig was het wel: in kwartier tijd twee keer moeten blazen” – Sam Nuytten

“En dat het veilig is in Roeselare kan ik zeker beamen. Op weg naar Petrouska deze middag werd ik aan de kant gezet en moest ik blazen. En toen ik een kwartier later dezelfde weg terug nam, werd ik aan de andere kant van de baan ook tegengehouden om opnieuw te blazen. Toen ik die politiemensen vertelde dat ik een kwartier eerder al had moeten blazen, kreeg ik te horen dat zij niet konden weten wat ik in een kwartier had gedaan. Geen speld tussen te krijgen, hè? Alleen jammer dat ik geen BOB-sleutelhanger heb gekregen om twee keer te blazen.”

Charlotte Maertens, assistent-manager van Zara Roeselare, heeft goed verkocht in de eindejaarsperiode, maar toch niet zoals verleden jaar. “Er was inderdaad heel veel beleving in de shoppingstraten, maar regen en wind zijn geen vrienden van winkelende wandelaars. Na vier uur in de namiddag kwam er soms meer volk over de vloer, maar het was nooit zo’n toeloop dat we meer medewerkers moesten vragen. De koopjes zijn nu gestart en die beloven wel druk te worden. Tijdens die periode zullen we op volle sterkte aanwezig zijn om de klanten zo goed en snel mogelijk te helpen.”

“Kerstlichtjes en animatie waren magnifiek” – Marie-Ann Verbrugge

Marie-Ann Verbrugge uit Roeselare was vaak te vinden in de winkelstraten voor Kerstmis en Nieuwjaar. “Ik ga ook buiten die periode vaak op stap in de winkelstraten. Daarom niet altijd een volledige namiddag, want het kan zelfs een half uurtje zijn als ik iets specifiek nodig heb uit een bepaalde winkel. Nu was ik dikwijls in de stad aanwezig. Dat was zowel met mijn man Philip als met mijn kleindochter Alice. Met Alice hebben we geschaatst, een rondje gemaakt op het reuzenrad en de paardjesmolen en zelfs een rit door het centrum met het treintje. Ik vond de kerstverlichting en de animatie in de shoppingstraten magnifiek. Roeselare was een echte kerststad dit jaar. Hoedje af.”

Ook vanuit de stadsdiensten klinken positieve klanken over de eindejaarsperiode. De voorlopige cijfers geven hen overschot van gelijk. De bezoekersaantallen van de laatste week zijn nog niet bekend, maar op zaterdag 23 en zondag 24 december waren er respectievelijk 28.000 en 13.000 bezoekers in Roeselare en op zaterdag 30 en zondag 31 december 23.000 en 10.000 bezoekers. Op de weekdagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar noteerde men zelfs gemiddeld 20.000 bezoekers per dag.

Tevreden burgemeester

“Het weekend van 16 en 17 december was het absolute topweekend met zo’n 56.000 bezoekers”, zegt burgemeester Kris Declercq. “Zowel op zaterdag als zondag waren ongeveer 28.000 bezoekers van de partij. Daarmee waren zaterdag 16 en zondag 17 december de drukste dagen van 2023, op de Batjes na. Ik ben een ongelooflijk tevreden burgemeester. Onze medewerkers van de stad hebben zich keihard ingezet om een mooie kerstsfeer te creëren. Zij zijn een groot deel van het succes van de eindejaarsperiode in onze stad. Dat typeert volledig de Roeselaarse mentaliteit: samen de schouders onder een project zetten en er een succes van maken.”

Einde voor Zara

Eind deze maand sluit Zara Roeselare definitief de deuren. De Roeselaarse vestiging krijgt tot de laatste week ook de nieuwe collectie binnen. Wanneer de zaak sluit, wordt alles getransfereerd naar de hoofdzetel in Spanje die dan beslist waar de Roeselaarse kledij wordt ondergebracht. En die kan gerust terugkeren naar … Kortrijk, Brugge of Oostende. Veel medewerkers van Zara Roeselare kunnen beginnen in Zara Kortrijk. Tijdelijke contracten werden soms niet verlengd en sommige medewerkers kiezen voor een andere uitdaging.

The post “Recordaantal bezoekers met veel lof voor beleving”: eindejaarsperiode in Roeselare was een schot in de roos is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »