Opnieuw incident met Ride To Happiness in Plopsaland: lichtstrip komt los en valt 3 meter naar beneden

Even schrikken voor de bezoekers van Plopsaland die in de wachtrij van de Ride To Happiness stonden, toen er een lichtstrip loskwam van de achtbaan en naar beneden viel. Er vielen geen gewonden en een halfuur later kon de attractie weer opgestart worden.

Het incident vond plaats op Oudejaarsavond, het pretpark was voor de gelegenheid open tot 1 uur ‘s nachts. “Rond 23.15 kwam er een melding binnen bij onze technische diensten. Bij het vertrek van één van de wagens was er een lichtstrip losgekomen”, klinkt het bij Sofie Loy, woordvoerster van Plopsaland De Panne. “Bij het ingaan van de eerste inversie (moment dat de bezoekers overkop gaan, red.) viel het onderdeel naar beneden.”

Niet minimaliseren

Volgens ooggetuigen die hun verhaal deden aan de website Looopings viel het element van tientallen meters hoog op de grond, op twee meter verwijderd van enkele kinderen die in de wachtrij stonden. Dat klopt volgens de woordvoerster niet. “Wie onze attractie kent, weet dat die heel traag op gang komt. Het onderdeel is maximaal van drie meter hoog naar beneden gevallen, op dat moment had het treintje – dat dus eigenlijk nog maar net was vertrokken – een snelheid van maximaal 15 km/u”, aldus Sofie. De lichtstrip is ongeveer 60 centimeter lang en weegt ongeveer 1 kilogram. “Of er kinderen dicht in de buurt stonden, kan ik noch bevestigen noch ontkennen. We weten het gewoon niet, want op die plek zijn er geen camera’s.

Nadat de rit was afgemaakt legde de technische dienst de attractie stil. Elke onderdeel werd uitvoerig gecontroleerd en elk treintje onderging twee lege testritten. Alles bleek in orde te zijn, dus kon de achtbaan na een halfuur weer opgestart worden. Zo konden de bezoekers die nog steeds in de wachtrij stonden nog het laatste ritje van de Ride To Happiness van 2023 meemaken.

“We hebben meteen een melding gemaakt bij de producent van de attractie. Zij zullen nu onderzoeken waarom die lichtstrip precies is losgekomen”

Eind goed, al goed. Maar toch wil de woordvoerster het voorval niet minimaliseren: “Veiligheid primeert bij ons, dat is vanzelfsprekend. We hebben meteen een melding gemaakt bij de producent van de attractie. Zij zullen nu onderzoeken waarom die lichtstrip precies is losgekomen. Op het moment van het incident werden alle veiligheidsprocedures correct gevolgd, en gelukkig kunnen we terugblikken op een goede afloop.”

Het is niet de eerste keer dat er iets foutloopt tijdens een ritje van de Ride To Happiness. In 2022 kwamen negen mensen vast te zitten op 37 meter hoogte, en konden pas na zes uur bevrijd worden. Maar volgens de woordvoerster staan de twee gebeurtenissen volledig los van elkaar.

The post Opnieuw incident met Ride To Happiness in Plopsaland: lichtstrip komt los en valt 3 meter naar beneden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

“Het oogde sloom, zonder idee en wil”: Oranje maakt geen verpletterende indruk op pers (maar ook tegenstander Engeland doet dat niet)

Engeland en Nederland mogen komende woensdag strijden om een plek in de finale van het EK voetbal. The Three Lions en Oranje rekenden in hun kwartfinale af met respectievelijk Zwitserland en Turkije, maar hun prestaties maakten geen onverdeeld goeie indruk op de plaatselijke media – en dat is nog zacht uitgedrukt. “Het was als een overjarige palingsound tegen opzwepende muziek.”

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

“Ik heb 3.500 euro betaald. Natuurlijk ben je dan niet goed snik”: een dag in het spoor van de unieke Oranje-gekte in Berlijn

Al toeterend, op klompen en met bier. Heel veel bier. Zie daar hoe onze noorderburen zaterdag Berlijn veroverden. Onze man ging op in de oranje massa – fandorp, supportersmars en stadion incluis – en zag hoe Nederland zich naar de halve finale knokte. Pure carnaval, uniek in zijn soort. Chronologie van een dagje Hollands erfgoed. “Allemaal van links naar rechts,

Lees meer »

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »