Lies Deschietere is nieuwe directeur van cc De Schakel: “Voelt als thuiskomen”

Volgende week maandag start Lies Deschietere (43) als nieuwe directeur van cultuurcentrum De Schakel in Waregem. “Ik heb enorm veel zin om met een gemotiveerd team de brug tussen kunst en publiek te slaan”, vertelt ze.

Afgelopen zomer nam Dave Van Robays afscheid van cc De Schakel, sinds augustus vertolkt hij namelijk de rol van directeur in het Poëziecentrum Gent. Het nieuwe hoofd van het Waregemse cultuurcentrum wordt Lies Deschietere. De 43-jarige Deschietere werkte in het verleden bij toonaangevende huizen als NTGent en Compagnie Cecilia en was negen jaar lang programmator bij Schouwburg Kortrijk.

“Lies brengt een schat aan ervaring mee uit de kunst- en cultuursector”, klinkt het bij De Schakel. “Bovendien is ze een vertrouwd gezicht, aangezien ze eerder al meewerkte aan ons programma.” De nieuwe directeur barst van het enthousiasme. “Het voelt een beetje als thuiskomen en ik heb enorm veel zin om mij hier te settelen en samen met een gemotiveerd team de brug te slaan tussen kunst en publiek.”

Veranderende maatschappij

“De kans om een schakel te zijn in het toekomstverhaal van cc De Schakel neem ik dankbaar aan. En dat warme gevoel van thuiskomen wil ik ook overbrengen naar de bezoeker”, vertelt ze. Deschietere groeide op in Kortrijk en woont al meer dan twintig jaar in Gent. De Schakel bleef ze van dichtbij volgen. “Ik kom vaak voorstellingen bijwonen en was hier recent tijdelijk opnieuw aan de slag als programmator. Ik voel mij vertrouwd met het huis en het team.”

Deschietere wou een stap zetten naar het beleidsniveau. “De motivatie is er om overkoepelend artistiek mee na te denken over het beleid, het cultuurcentrum, de manier van programmeren en hoe we kunnen inspelen op en leren van de steeds veranderende maatschappij. Ik hoop dat ik 15 jaar of langer directeur mag zijn van dit fantastisch cultuurhuis.”

Heropening in april?

Ook de toekomstige invulling van de site wist Deschietere te overtuigen. Met een nieuwe foyer en een gloednieuw cultuurcafé krijgt De Schakel een andere uitstraling. De grote renovatie- en nieuwbouwwerken naderen de laatste fase. De volledige heropening wordt in april verwacht, tot dan kan je voor en na voorstellingen in de tent op de Zuidboulevard terecht.

The post Lies Deschietere is nieuwe directeur van cc De Schakel: “Voelt als thuiskomen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »