Gouverneur Lantmeeters wil voorpost van Civiele Bescherming in Limburg: “Nu duurt het te lang voor hulp hier is”

In navolging van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) pleit ook Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters voor een satelliet van de Civiele Bescherming in Limburg. “Vandaag duurt het veel te lang voordat mensen en materieel vanuit Brasschaat in Limburg toekomen.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Een jeugddroom die uitkomt”: Bruggeling Tim Beuckels zet twee hoedjes op tijdens Cactusfestival

Tim Beuckels zet dit weekend twee hoedjes op tijdens het Cactusfestival: als bezieler van het platenlabel Unday Records begeleidt hij artiesten, als bestuurder en vrijwilliger bij vzw Cactus is hij mee verantwoordelijk voor de productie.
The post “Een jeugddroom die uitkomt”: Bruggeling Tim Beuckels zet twee hoedjes op tijdens Cactusfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

? De Parachutemoord. “Els Van Doren was een rivale. Clottemans wilde Marcel voor zichzelf”

Els Van Doren moest dood, omdat Els Clottemans hun gezamenlijke minnaar Marcel voor zich alleen wilde. Bewijs dat Clottemans de parachute van Van Doren saboteerde was er nooit, een bekentenis ook niet, een motief wel. De vijfde aflevering van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Parachutemoord: “Ik hoor een stem uit het hiernamaals, en die is van mijn beste vriendin

Lees meer »

Recordaantal kinderen volgt les in een zomerschool: “Vaak heb ik handen te kort. Hier kan ik naast een leerling hurken en vragen wat ze moeilijk vinden”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »

“Werk alleen biedt mensen geen uitweg uit armoede, een sterke sociale zekerheid doet dat wel”, leert studie van KU Leuven

Wanneer de overheid voldoende sociale hefbomen biedt, helpt dat mensen wel degelijk om uit de armoede te raken. Enkel inzetten op meer mensen aan het werk krijgen, volstaat niet. Dat moet blijken uit een onderzoek van de KU Leuven, in opdracht van Minerva en Decenniumdoelen. Zij dringen er bij onze toekomstige beleidsmakers op aan om geen afbouwbeleid in te voeren.

Lees meer »

Aantal ongevallen met vluchtmisdrijf neemt toe, steeds meer daders gevat

Het aantal vluchtmisdrijven is de afgelopen 10 jaar met 9 procent toegenomen. Elke week gebeuren er zo’n 100 ongevallen met vluchtmisdrijf. Dat wil zeggen dat bij 1 op de 8 letselongevallen – waarbij kwetsbare weggebruiker het vaakst slachtoffer zijn – de dader de vlucht neemt. Wel worden die daders steeds vaker gevat. Dat blijkt uit cijfers van Vias.

Lees meer »