Gistelnaar riskeert alsnog twee jaar effectief voor relatie met dertienjarig meisje: “Hij leefde de voorwaarden niet na”

Een 30-jarige man uit Gistel riskeert voor de Brugse strafrechtbank alsnog twee jaar effectieve celstraf voor verkrachting, aanranding en aanzetten tot ontucht. M.G. kreeg die straf met uitstel opgelegd, maar zou zijn voorwaarden hebben geschonden.

Tussen augustus en december 2017 had M.G. seksuele betrekkingen met een toen dertienjarig meisje. De feiten speelden zich af in Torhout en Ichtegem, onder meer in het hok bij de weide waar het paard van de beklaagde staat. Dat verklaarde het slachtoffer tijdens een audiovisueel verhoor. Volgens het meisje dreigde G. er ook mee om naaktfoto’s van haar aan haar moeder te bezorgen.

Eind juli 2018 vroeg M.G. aan een toen vijftienjarig meisje om hem pikante foto’s te bezorgen. Zelf stuurde hij haar via Snapchat een filmpje waarop te zien was hoe hij masturbeerde. Na die feiten werd M.G. opgepakt en zat hij een tweetal maanden in voorhechtenis.

Volgens M.G. waren de seksuele betrekkingen met het 13-jarige meisje met wederzijdse toestemming en was er sprake van een relatie. Maar omdat jongeren van die leeftijd wettelijk gezien niet kunnen instemmen met seks, viel de verkrachting niet te betwisten.

Voorwaarden geschonden

Eind november 2019 kreeg M.G. twee jaar voorwaardelijke celstraf. Hij speelde ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Maar omdat hij zijn voorwaarden niet correct naleefde, vroeg procureur Jochen van Aalst om ze te herroepen en de celstraf effectief op te leggen.

Volgens de procureur volgde M.G. nog steeds niet het verplichte leerproject voor daders van seksueel geweld. “Maar dat is dan ook het enige minpuntje”, verweerde M.G. zich. “Door een rijverbod raak ik moeilijk in Brugge om die cursus te volgen. En als ik te lang op de bus zit moet ik overgeven. Maar alle andere voorwaarden heb ik nageleefd.”

De uitspraak volgt op 2 februari. (AFr)

The post Gistelnaar riskeert alsnog twee jaar effectief voor relatie met dertienjarig meisje: “Hij leefde de voorwaarden niet na” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

UEFA haalt vierde official van Champions League-duel tussen PSV en Sporting: “Scheidsrechter bedreigde speler met de dood”

Een van dé highlights van de eerste speeldag van de League Phase in de Champions League: de machtige streep van Zeno Debast in de winkelhaak tegen Lille. Afwachten of Sporting het ook kan bij PSV, dat in zijn opener kansloos onderuit ging bij Juventus (3-1). Johan Bakayoko en Matteo Dams stonden toen in de basis. Starten ze ook tegen Sporting?

Lees meer »

Wansmakelijke gezangen van Atlético-fans lokten reactie uit bij Courtois, die daarop bekogeld werd in beladen derby

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op: na de openingsgoal van Real reageerde hij richting de Atlético-fans, die ervoor “Courtois sterf” hadden gezongen. De keeper werd nadien bekogeld met projectielen, waarop de match een tijdje werd stilgelegd. Volgens Real-coach Carlo Ancelotti liep z’n keeper ook een spierblessure over tijdens de match.

Lees meer »

Zorgboerderij De Stege zorgt voor extra ondersteuning: Heel wat activiteiten naar aanleiding van de tiendaagse Geestelijke Gezondheidszorg

De tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidzorg, die nog loopt donderdag 10 oktober, gaat niet onopgemerkt voorbij in zorgboerderij De Stege in Desselgem. “Heel wat jongeren hebben nood aan extra ondersteuning”, stelt Nathalie Sinnesael, “en dat willen we aan een ruimer publiek duidelijk maken via allerlei activiteiten”.
The post Zorgboerderij De Stege zorgt voor extra ondersteuning: Heel wat activiteiten naar

Lees meer »

Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de toekomst

Vrijdag sloeg AERS Groep officieel de eerste paal van Aers Truck Plaza, een baanbrekend tankstation van de toekomst. Met ruimte een beveiligde parking voor 140 vrachtwagens, een supermarkt en een restaurant wordt Aers Truck Plaza dé plek voor vrachtwagenchauffeurs die de haven in Zeebrugge aandoen.
The post Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de

Lees meer »

Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot: bewoners Triloystraat in Rekkem smeken om oplossing voor sluipverkeer

Er kwamen meer controles én een (test)knip, maar de bewoners van de Triloystraat in Rekkem blijven geplaagd door doorgaand verkeer. Ze smeken om een oplossing die wél helpt. Bij de stad hebben ze oren naar het probleem en beseffen ze dat het drastischer moet. “We werken nu de laatste piste uit.”
The post Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot:

Lees meer »

“Een kleine voorspelling: Welzijn wordt opnieuw de achilleshiel van deze regering”

Kersvers minister-president Matthias Diependaele (N-VA) heeft dan toch applaus gekregen. Maandag viel het op hoeveel moeite zelfs parlementsleden hadden om te luisteren naar zijn regeerverklaring. Jan Jambon zorgde tenminste geregeld voor spektakel. Woensdag kreeg Diependaele meer krediet. Reageren lukt hem beter dan begeesteren. Zeker als Chris Janssens (Vlaams Belang) hem uitdaagt over de “lelijke, lelijke dingen van N-VA” die Conner

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

“Hoofd van de contraspionage was zélf een spion”: hoe diep is de Mossad geïnfiltreerd in Iran?

“Als Iran te dicht bij de ontwikkeling van een atoombom geraakt, dan zullen Israëlische spionnen dat wel saboteren. Je kan er gif op innemen dat die geïnfiltreerd zijn tot in de Iraanse kerninstallaties.” Dat zegt oorlogskenner Roger Housen. Spreekt hij daar een hoop mee uit of klopt het echt? Hoe diep is de beruchte Mossad gepenetreerd in het ayatollah-regime? En

Lees meer »

Emirates verbiedt biepers en walkietalkies uit angst voor explosies

Passagiers van Emirates, de grootste vliegmaatschappij van het Midden-Oosten, mogen geen biepers of walkietalkies meer meenemen als ze van of naar Dubai vliegen. De beslissing komt er nadat recent duizenden piepers en walkietalkies van Hezbollah-leden in Libanon ontploft zijn. Emirates vliegt onder meer vanuit Brussels Airport naar thuisbasis Dubai.

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Kaartclub Café ‘t Verschil weer van start

In de Vuurtorenwijk kan je opnieuw kaarten in Café ‘t Verschil aan de Moreauxlaan 101. Na drie jaar hebben de oprichters, onder leiding van Claudine Vanacker, noodgedwongen de fakkel doorgegeven aan een vernieuwd bestuur. Er wordt nu geopteerd voor de keuze tussen manillen of rami-bridge. De club komt om de twee weken samen, op de
The post Kaartclub Café

Lees meer »