Fietsersbond pleit voor autovrije fietsavenue van station richting Walle en Hoog Kortrijk

De Fietsersbond Kortrijk pleit voor een hoogwaardige, autovrije fietsverbinding van het nieuwe station naar het stadsdeel Hoog Kortrijk. “Het voorstel sluit naadloos aan op de plannen van het stadsbestuur om te werken aan een hoogwaardige trambusverbinding in de Doorniksewijk en op de toekomstplannen van de Loofsite en de stationsomgeving”, zeggen Dries Gellynck en Jan Goeminne, co-voorzitters van de Fietsersbond Kortrijk.

In het voorjaar 2023 stelde het stadsbestuur, samen met de NMBS, de plannen voor het nieuw stationsgebouw voor met als centrale as de brede ondergrondse wandel- en fietsboulevard die het centrum verbindt met de stationswijk aan de zuidzijde. Deze as biedt een directe en veilige boulevard aan onder de sporen en onder de Minister Tacklaan, richting Bloemistenstraat.

“Dit kan gerealiseerd worden door het autoverkeer uit de aanpalende straten telkens maximaal weg te leiden naar één van de hoofdassen” – Dries Gellynck

“De Fietsersbond Kortrijk gelooft sterk in het potentieel van deze verbinding voor fietsers en wandelaars en stelt voor om, aansluitend op deze as, een deel van de Bloemistenstraat en de Pater Beckstraat om te vormen tot een autovrije, hoogwaardige en groene fietsavenue zonder kruisend autoverkeer. Dit kan gerealiseerd worden door het autoverkeer uit de aanpalende straten telkens maximaal weg te leiden naar één van de hoofdassen. De Fietsavenue sluit aan de Loofstraat aan op de voorziene fietsverbinding door nieuwe Site Loof richting Walle. Een fietsveilige verbinding tot op het kruispunt ‘Kanon’ is hierdoor een heel realistisch scenario”, aldus Dries.

“In het kader van een vlotte trambusverbinding lijkt het dan ook een logische keuze om doorgaand fietsverkeer een bijkomend alternatief te bieden voor de niet al te ruime Doorniksewijk” – Jan Goeminne

De Stad zet in op de verdere ontwikkeling van stadsdeel Hoog Kortrijk met onder andere campussen van VIVES en KU Leuven Kulak, Syntra en bedrijventerrein Kennedypark.In de toekomst zal daardoor het doorgaand fietsverkeer tussen de stationsomgeving en stadsdeel Hoog Kortrijk daardoor ongetwijfeld nog verder toenemen. “In het kader van een vlotte trambusverbinding lijkt het dan ook een logische keuze om doorgaand fietsverkeer een bijkomend alternatief te bieden voor de niet al te ruime Doorniksewijk”, vult Jan aan. “Het aanleggen van een groene hoogwaardige fietsavenue is niet alleen vlotter, veiliger en aangenamer, het biedt tevens de mogelijkheid om ook het openbaar vervoer vlotter door de Doorniksewijk te leiden.”

Een autovrije fietsavenue van station richting Walle en Hoog Kortrijk

The post Fietsersbond pleit voor autovrije fietsavenue van station richting Walle en Hoog Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »