Zware duw aan man met rollator in Brugge kan vijf maanden cel opleveren: “Slachtoffer raakte bewusteloos”

Een 56-jarige Bruggeling riskeert vijf maanden cel voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een man met een rollator. P.D. ontkent dat hij het slachtoffer aanraakte. “Hij kwam zélf ten val toen hij naar mij uithaalde”, beweerde hij.

Op 19 juli vorig jaar was beklaagde P.D. aanwezig op een openluchtoptreden in Brugge. Volgens de procureur was hij dronken en viel hij mensen lastig. Het slachtoffer, dat zich behelpt met een rollator, maande hem tot twee keer toe aan om te vertrekken. Hij gaf de beklaagde met de vinger een vermanende tik in het gezicht.

Volgens getuigen zou P.D. het slachtoffer vervolgens een harde duw hebben gegeven waardoor die achterover tuimelde. “De man viel op het achterhoofd en verloor even het bewustzijn”, stelde procureur Mike Vanneste. Volgens Vanneste liep D. al negen veroordelingen op, onder andere voor slagen en rijden onder invloed.

De verdediging ging voluit voor de vrijspraak. “Mijn cliënt heeft die man met geen vinger aangeraakt”, pleitte meester Robert Oppalfens. “Het slachtoffer haalde als eerste uit en viel over zijn rollator.” P.D. ontkende met klem dat hij dronken was. “En ik was ook niet lastig”, benadrukte hij. Volgens P.D. viel het slachtoffer hém voortdurend lastig. “Ik heb zelfs mijn tafel verschoven om een confrontatie te vermijden”, besloot hij.

De rechtbank doet uitspraak op 1 februari. (AFr)

The post Zware duw aan man met rollator in Brugge kan vijf maanden cel opleveren: “Slachtoffer raakte bewusteloos” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fout in uitnodigingsbrieven voor gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

In sommige Antwerpse uitnodigingsbrieven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat een fout. Dat laat de stad Antwerpen weten. Zo staat vermeld dat er 33 stadsdistrictsraadsleden worden verkozen, maar dat aantal klopt enkel voor het district Antwerpen, niet voor de andere districten. De fout heeft geen gevolgen voor de organisatie van de verkiezingen.

Lees meer »

Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk

Op 21 augustus 1964 stapten Lucas Martens (86) en Nicole De Keyzer (85) in het huwelijksbootje in Tielt. Daags nadien volgde de kerkdienst in de Sint-Pieterskerk in Tielt.
The post Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement

Voor het vijfde jaar op rij vindt op 28 en 29 september een editie van Ecopolis in Budascoop in Kortrijk plaats. Met de Zweedse jeugdwerker/auteur Nicolas Lunabba en een extra performance van Lucia Palladino en Lieve Zusjes Stoere Broers rond ‘contemplatief activisme’ is het programma helemaal rond.
The post Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement appeared

Lees meer »

“We kunnen alleen hopen dat het niet weer zoveel regent”: Is de Westhoek nu wel klaar voor een kletsnat najaar?

Wat als de komende maanden regenrecords blijven sneuvelen? Komt de Westhoek dan opnieuw in de problemen, net als vorige herfst? Dat blijkt helaas het geval te zijn. “Het gaat vooruit, maar niet snel genoeg. Het klimaat wacht niet”, maakt gouverneur Carl Decaluwé zich zorgen.
The post “We kunnen alleen hopen dat het niet weer zoveel regent”: Is de Westhoek

Lees meer »

Vrouw terecht voor afpersing na seksafspraakjes op hotel: “Toen klacht volgde beelden naar echtgenoot en kinderen gestuurd”

Toen de geldkraan dicht ging en de man met wie ze af en toe seksafspraakjes had op een hotel in Kortrijk klacht indiende, stuurde een 33-jarige vrouw compromitterende naaktbeelden naar zijn echtgenoot en kinderen. Ondertussen blijkt ze met de noorderzon verdwenen…
The post Vrouw terecht voor afpersing na seksafspraakjes op hotel: “Toen klacht volgde beelden naar echtgenoot en kinderen

Lees meer »

Opnieuw verschillende ontploffingen in Beiroet: “Explosies gehoord tijdens begrafenis zoon van Hezbollahparlementslid”

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Daarbij zouden opnieuw gewonden zijn gevallen, nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land bij een aanval. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal

Lees meer »