“Voor ik je van je leven ontneem, verkracht ik je nog”: man stuurt doodsbedreigingen naar HR-consulente nadat hij werd ‘buitengepest’ op werk

Doodsbedreiging en expliciete seksuele opmerkingen waren maandenlang het deel van een HR-consulente. Uiteindelijk kon achterhaald worden wie de dader was. Die moest zich woensdagmorgen verantwoorden voor de rechtbank. Hij riskeert vier maanden cel.

Ze dacht eerst dat het gewoon spam was. Op 28 februari vorig jaar kreeg een HR-consulente uit Kuurne een vreemde mail van ene [email protected] met de boodschap: “Een grote actie is voorbereid, dit wordt vervolgd.” De vrouw negeerde het bericht. Tot de firma waarvoor ze in onderaanneming werkte haar op de hoogte bracht van nog meer onrustwekkende berichten.

Aangifte

Die kwamen onder meer van het mailadres [email protected]. De inhoud liet niks aan de verbeelding over. “Ik heb nog een cadeautje. Voor ik je van het leven ontneem, verkracht ik je nog” of “Geniet van je laatste dagen”, en dat zijn er nog maar enkele. Alarmerend en daarom werd aangifte gedaan.

Na lang zoeken, kon achterhaald worden dat de verzender Stijn S. (29) uit Zonnebeke was. Woensdagmorgen moest hij zich verantwoorden voor doodsbedreigingen en seksuele belaging. Hij erkende zijn fout, maar kroop vooral zelf in de slachtofferrol.

Hij kende haar van zijn vorig werk in Menen. “Ik heb ze leren kennen als human resource-dinges. Ik werd buitengepest op mijn werk. Zuiver van de stress herviel ik in mijn epilepsie en daarmee treiterden ze me. Ik weet dat ik domme dingen stuurde, maar ik was toen geen normale mens”, vertelde hij de rechter.

Vier maanden cel en boete

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van vier maanden en een boete van 800 euro; “Zo’n gedrag kan niet door de beugel. Zelfs als hij al gepest was, dan had hij nog niet het recht om zulke denigrerende opmerkingen te sturen. Die zorgden zeker en vast voor een gevoel van onveiligheid en onbehagen.”

Uitspraak op 17 januari.

The post “Voor ik je van je leven ontneem, verkracht ik je nog”: man stuurt doodsbedreigingen naar HR-consulente nadat hij werd ‘buitengepest’ op werk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Aanbevolen voor zowat 2 miljoen mensen”: Vlaamse vaccinatiecampagne tegen corona begint op 23 september, symbolisch startschot vandaag gegeven

De vaccinatiecampagne tegen corona gaat op 23 september van start bij huisartsen en apotheken in Vlaanderen. In Lendelede werden donderdag alvast de eerste coronavaccins toegediend aan mensen vanaf 65 jaar en jongere mensen met gezondheidsproblemen. Later in het najaar volgt ook de start van de vaccinatiecampagne tegen griep. Corona- en griepvaccinatie zijn aanbevolen voor zowat 2 miljoen mensen in Vlaanderen.

Lees meer »

Oeps, plots twee kandidaten minder door computerfout: vakantie kost Suzan De Wilde en Michelle Van Impe plekje op kieslijst

De roodgroene lijst LEEF! verliest twee kandidaten na een computerfout. Bij het digitaal invoeren van de lijst werd op een verkeerde knop geduwd. Daardoor moesten alle kandidaten opnieuw gaan tekenen op papier. Twee jonge vrouwelijke kandidaten die op dat moment in het buitenland verbleven, konden dat niet. De partij trekt nu met 23 kandidaten naar de verkiezingen.

Lees meer »

Jill Peeters over de rampspoed in Centraal-Europa: “Zorgwekkend dat weerrecords telkens worden verpulverd”

Vijf doden in Roemenië, vier vermisten in Tsjechië – waar meer dan 250.000 huishoudens zonder stroom zitten – én een meter sneeuw in de Oostenrijkse en Beierse Alpen. Boris laat de neerslag met bakken uit de lucht vallen en dat leidt tot grote rampspoed in Centraal- en Oost-Europa. “Klimaatverandering heeft vele gezichten”, zegt weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters. Zij legt

Lees meer »

Eurostar dreigt ermee Nederland te verlaten

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar dreigt ermee in 2025 geen treinen meer te laten rijden op Nederlandse bodem. “Zonder toegang tot noodzakelijke infrastructuur worden de verbindingen met Londen en Parijs opgeschort”, zegt Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave in een opiniestuk in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

Koning Filip gearriveerd aan stadion, fans kijken vooral uit naar Duplantis: “We verwachten er wel veel van”

Het is aftellen naar de Memorial Van Damme, dat voor het eerst gespreid is over twee dagen (vrijdag 13 en zaterdag 14 september) én tal van olympische medaillewinnaars naar Brussel brengt. Ook polsstokspringer Mondo Duplantis is op de afspraak, en wil het publiek opnieuw verwennen met een wereldrecord. “Ik probeer altijd voor het uiterste te gaan, en in mijn geval

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis van broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders vermoorden, erven

Lees meer »

Pik samen de draad (terug) op in Draad Kaffee

Vrijdag 20 september is de kick-off van Draad Kaffee. Elke derde vrijdag van de maand, tussen 9 en 11.30 uur, kan je aansluiten bij een gezellige creatieve bende in Kaffee Damast.
The post Pik samen de draad (terug) op in Draad Kaffee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook Kroatië kondigt na Italië code rood af voor depressie Boris: streek Emilia Romagna geteisterd door overstromingen

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt: Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. De Noord-Italiaanse streek wordt geteisterd door overstromingen. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer.

Lees meer »

Hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor

Lokaal Liberaal stelde zondagochtend haar lijst en programma voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Roeselare draait goed, maar het kan nog beter. Met lef, durf en frisse ideeën hopen we straks ons zetelaantal te verdubbelen”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Piet Delrue.
The post Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky: “Plan voor overwinning is volledig voorbereid”

Het zogenaamde “plan voor de overwinning” van Oekraïne op Rusland is “volledig voorbereid”. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woensdag gezegd. Zelensky wil het plan deze maand nog voorleggen aan zijn Amerikaanse evenknie Joe Biden. De Russen zijn ondertussen in de regio Koersk, die sinds begin augustus het strijdtoneel is van een Oekraïens offensief, een tegenoffensief gestart. Maandag claimden

Lees meer »

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »