Ruim 250 gevangenen, onder wie twee drugsbaronnen, voortvluchtig in Brazilië na tijdelijke vrijlating voor kerst

In de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro is de politie op zoek naar 255 voortvluchtige gevangenen, onder wie twee drugsbaronnen. Volgens verschillende media waren de gevangenen met kerst tijdelijk vrijgelaten uit de gevangenis en zijn ze daarna niet meer teruggekeerd.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Beelden tonen hoe jongeman (21) door groep mannen in elkaar wordt geslagen na parkeerruzie in Vilvoorde

Op bovenstaande beelden is te zien hoe een 21-jarige jongeman klemgereden wordt na een parkeerruzie in Vilvoorde. De aanvallers, zijn overburen, sleuren hem uit de auto en vallen hem aan. Het slachtoffer ligt in foetushouding op het koude asfalt, met zijn armen rond zijn hoofd, terwijl de mannen op hem inbeuken. Daarna arriveert nog een tweede wagen met drie andere

Lees meer »

Verdachte (52) in Franse verkrachtingszaak beweert dat echtgenoot van slachtoffer hem drogeerde: “Hij moet iets in mijn cola gedaan hebben”

Jean T. (52), een van de 51 verdachten in het ophefmakende verkrachtingsproces rond Gisèle Pélicot, beweert door Dominique Pélicot, de echtgenoot van de Française en spilfiguur in het hele verhaal, gedrogeerd te zijn. “Hij bood me een cola aan en vanaf dat moment weet ik niets meer”, verklaarde hij in de rechtszaal.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Nederland. Ze konden vandaag terug naar huis vertrekken vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »

Kunst in kerken van Jabbeke tijdens ‘Jabart’

Tijdens het weekend van vrijdag 4 tot zondag 6 oktober staat de vijfde editie van de jaarlijkse kunstexpo ‘Jabart’ op de kalender. De kerken van deelgemeenten Jabbeke, Varsenare, Snellegem, Zerkegem en Stalhille worden het hele weekend omgetoverd tot heuse expositieruimtes.
The post Kunst in kerken van Jabbeke tijdens ‘Jabart’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tot soms wel 10 keer per week frietjes op het menu: Matthias Diependaele is duidelijk fan. Maar hoe ongezond is zijn verslaving juist?

Dat Matthias Diependaele, onze kersverse minister-president, al eens graag een frietje steekt, was al langer geweten. Maar toen hij gisteren in onze krant liet weten dat hij zeven tot tien keer per week een portie verorbert, gingen bij voedingsexperte Sanne Mouha de alarmbellen af. “Dit is zéér ongezond. Ik raad hem dan ook een cold turkey aan: twee weken geen

Lees meer »

Dolly Parton doneert miljoenen na orkaan Helene

Dolly Parton heeft een miljoen dollar (meer dan 911.000 euro) gedoneerd om de hulpverlening na de verwoestende orkaan Helene te ondersteunen. Dat meldt onder meer Fox News. De Amerikaanse countryster maakte dat vrijdag bekend tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Werken nieuwbouw ZAS Palfijn in Merksem gestart

De werken voor de nieuwe voorbouw van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem zijn gestart. Tegen 2028 verrijst vóór het huidige ziekenhuis een gebouw met een nieuwe kraamafdeling, een uitgebreide geriatrie, een oncologisch dagziekenhuis en een onderzoekcentrum naar geneesmiddelen van Johnson & Johnson. Het gaat om een investering van 86 miljoen euro.

Lees meer »

Golfbiljartclub De Transstekkers komt feestelijk bijeen

In café Transit aan de Torhoutsesteenweg is golfbiljartclub De Transstekkers feestelijk bijeengekomen. De laureaten van het voorbije seizoen werden figuurlijk in de bloemetjes gezet. Patrick Vanbelle toonde zich de sterkste en werd kampioen vóór Kevin Daenekindt en Wim Devos. De rode lantaarn ging naar Nico Baert. Het bestuur van de vereniging bestaat uit voorzitter Tom
The post Golfbiljartclub De

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

“Ik heb nog altijd niet het gevoel dat ik volwassen ben”: toch is Rob Vanoudenhoven (56) intussen een trotse grootvader

“Carrièregewijs had ik dat programma misschien toch moeten doen.” Rob Vanoudenhoven (56), de ooit superpopulaire presentator van kijkcijferkanonnen als ‘De XII werken van Vanoudenhoven’ en ‘Via Vanoudenhoven’, is tegenwoordig publieksopwarmer én kunstenaar. Daarnaast is hij ook een liefdevolle partner van de Amerikaanse Angela én een toegewijde grootvader, vertelt hij in ‘Primo’. “Een geweldig gevoel, amper te omschrijven. Toch boezemt het

Lees meer »