Oostende verliest van Hapoel Holon in eerste duel van Champions League play-in

Oostende heeft woensdagavond met 80-70 verloren van het Israëlische Hapoel Holon in de eerste manche van de play-in, met als inzet een plaats in de top 16 van de Champions League basket.

In de wedstrijd, die om veiligheidsredenen verplaatst werd naar het Hongaarse Szombathely, namen de Israëliërs snel de bovenhand. Ze leidden met 25-17 na tien minuten en stonden 46-41 voor bij de rust. Oostende leed onder meer te veel balverlies (16) en kreeg de kloof niet meer dicht tegen Hapoel, waar Hans Vanwijn goed was voor 13 punten en 5 rebounds. Damien Jefferson maakte 11 punten voor Oostende.

De tweede manche van deze best-of-three wordt woensdag 10 januari in Oostende gespeeld. Komt er een belle, dan vindt die op 16 januari in het Letse Riga plaats.

The post Oostende verliest van Hapoel Holon in eerste duel van Champions League play-in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’

De stad Tielt trekt 346.353,83 euro voor (plaatselijke) herstellingswerken aan de Kreupelstraat, de Kroonstraat, de Lammekensstraat, de Wielmakerstraat, de Neringenstraat, de Keizerstraat en de Kapelleweg. Volgens oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open/N-VA) gaat het om oplapwerk.
The post Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes genomineerden voor Deureduwer 2024

De Vlaamse culturele kring Ic Dien Deerlijk verkiest op zondag 14 juli de Deureduwer van het jaar 2024 tijdens ‘Het zomert in ‘t Gaverdomein’. Voor deze vierde editie zijn zes kandidaten genomineerd.
The post Zes genomineerden voor Deureduwer 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »

Gezin met drie kinderen dakloos na brand in Kortrijk: omgeving afgesloten voor verkeer

Langs de Kortrijkse Pater Davidstraat is brand uitgebroken op de tweede verdieping van een rijwoning die gerenoveerd wordt. De vijf bewoners, onder wie drie kleine kinderen, bleven ongedeerd. Een uitgeputte brandweervrouw werd ter controle wel naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt HLN.
The post Gezin met drie kinderen dakloos na brand in Kortrijk: omgeving afgesloten voor verkeer appeared first

Lees meer »