Onrust op Rode Zee, drone-aanvallen en terreur: moeten we ons voorbereiden op escalatie in het Midden-Oosten?

De sfeer in het Midden-Oosten staat gespannen. In Libanon komt de "tweede man" van Hamas om na wat lijkt op een gerichte Israëlische droneaanval en in Iran sterven 10-tallen mensen op een herdenkingsplechtigheid na 2 explosies. Ondertussen maken de Houthi-rebellen al wekenlang de wateren van de Rode Zee onveilig. En dan zijn er nog de voortdurende bombardementen op Gaza. De situatie in het Midden-Oosten lijkt wel een tikkende tijdbom, maar is het dat ook? 

Meer krantenkoppen in België

Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen

Begin juli presenteerde lijsttrekker Dieter Carron de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Bij de voorstelling stonden nog enkele plekjes open, omdat de partij nog zocht naar enkele specifieke profielen. Ondertussen werden de resterende 6 plaatsen ingevuld.
The post Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen van 13 oktober?

Oc Walnes was aardig volgelopen op maandag 2 september voor het eerste en enige politieke debat n.a.v. de verkiezingen voor een nieuwe Diksmuidse gemeenteraad. Ruim 120 aanwezigen – waarvan een heel groot deel fans van de diverse partijen – werden door Manu Mackelberghe, voorzitter in lopende zaken van het bewonersplatform, verwelkomd.
The post Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille en team relay in rook opgaan na stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd en kan niet tijdig hersteld worden voor de team

Lees meer »

Directeur sterft dag voor start schooljaar: “Hij had een hart voor elke leerling”

Wim Van Nieuwenhuize (52), directeur van de basisschool KBO Eine, is zondag overleden terwijl hij met een vriend aan het lopen was. Hij werd plots onwel, maar reanimatie kon niet meer baten. De hele scholengemeenschap van het Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde (KBO) is bijzonder aangeslagen. “We verliezen een sterke directeur met een hart voor onderwijskwaliteit en een hart voor elke leerling”,

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »

Lichaam aangetroffen in Dender in Aalst: “Sporen van kwaad opzet”

In Aalst is gisteren een lichaam van een 43-jarige man aangetroffen in de Dender. Het lichaam werd gevonden ter hoogte van de Pierre Corneliskaai. De precieze omstandigheden rond het overlijden zijn nog onduidelijk. Het parket van Oost-Vlaanderen voert het onderzoek, volgens de wetsdokter zijn er aanwijzingen dat het gaat om kwaad opzet.

Lees meer »

‘Kyky’ heeft goesting: waarom Rode Duivels straks de beste mogelijke versie van Kylian Mbappé krijgen

Bernabéu gaf ‘m zondag een staande ovatie bij zijn applauswissel. En de maandagochtendkranten liggen aan zijn voeten. Kylian Mbappé scoorde dit weekend tweemaal en is nu helemaal los. De Rode Duivels krijgen volgende week maandag in Lyon (tot nader order) een andere Kylian Mbappé te zien dan die in Düsseldorf op 1 juli, toen hij — met een gebroken neus

Lees meer »