Jan De Metsenaere zetelt voortaan als onafhankelijk raadslid

Na Peter Van Hecke (Open VLD), Henk Deprest (Open VLD), Kiran Van Landschoot (Open VLD) en Peter Van Hecke (N-VA) is Jan De Metsenaere (N-VA) al het vijfde raadslid op 27 dat zijn partij verlaat en als onafhankelijk raadslid de rit uitdoet.

Dertien jaar geleden stond Jan De Metsenaere (46) mee aan de wieg van de Maldegemse N-VA afdeling. In maart 2022 kwam hij in de gemeenteraad in vervanging van ontslagnemend Rudi De Smet. Op het einde van dat jaar werd hij ook de nieuwe voorzitter van N-VA Maldegem. In september, toen zijn bestuur hem niet volgde om Peter Van Hecke (nu ook onafhankelijk raadslid) als toekomstig lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aan te duiden, heeft De Metsenaere als voorzitter ontslag genomen. Nu stapt hij ook uit de partij.

“Omdat ik mezelf niet meer zie functioneren als lid van de huidige N-VA-fractie en geen concessies wil doen aan mijn principes, het nastreven van mijn idealen en mijn visie voor Maldegem heb ik besloten om tot het einde van deze bestuursperiode als onafhankelijk raadslid te zetelen. Ik blijf mij onverminderd inzetten in de huidige meerderheid voor een welvarend, warm en veilig Maldegem”, motiveerde Jan De Metsenaere zijn beslissing. Over zijn politieke toekomst wil hij nog geen uitspraken doen. (LV)

The post Jan De Metsenaere zetelt voortaan als onafhankelijk raadslid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Topfavoriet Tadej Pogacar liep tien dagen geleden corona op, maar…: “Tegenwoordig herstelt menselijk lichaam daar sneller van”

Niks of niemand die de almachtige Tadej Pogacar (25) wat kan maken? Think again. Want tien dagen geleden was daar plots… Covid. Gelukkig zonder zware impact. De topfavoriet is fysiek klaar voor de Tour. Maar maakt alsnog voorbehoud. “Voor een klassieker of kortere rittenkoers had ik mezelf in de vorm van mijn leven genoemd. Maar de Tour duurt drie weken.

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »