“Hij is voor het leven verminkt”: celstraf met uitstel voor twintiger die in Oostende cafégangers toetakelde met glas en fles

Een 26-jarige Marokkaan heeft voor de Brugse rechtbank twaalf maanden celstraf met uitstel gekregen voor twee feiten van zinloos geweld in de Oostendse uitgaansbuurt. Karim H. takelde zijn slachtoffers telkens toe in het gezicht. De ene keer met een glas, de andere keer met een fles. “Dit was extreem, zinloos geweld.”

In de nacht van 7 op 8 september 2022 kwam de politie tussenbeide in een vechtpartij in de Oostendse uitgaansbuurt. Een jongeman hing vol bloed en zijn T-shirt was gescheurd. Hij verklaarde dat de beklaagde, een Marokkaan die illegaal in het land verblijft, een glazen fles in zijn gezicht had stukgeslagen tijdens een banale discussie over een gsm. Het slachtoffer hield daar een gebroken neus en een barst in de oogkas aan over.

Op 13 mei 2023 sloeg H. in cocktailbar Hemingway een glas stuk in het gezicht van een dertiger, die per ongeluk tegen hem aan was gelopen. Het slachtoffer hield daar heel zware snijwonden in het gezicht aan over. “Hij heeft een blijvend litteken over de volledige zijkant van zijn gezicht”, pleitte zijn advocaat. “Hij is voor het leven verminkt.” De rechter kende het slachtoffer een voorlopige schadevergoeding toe van 5.000 euro.

Voorhechtenis

De procureur vroeg twaalf maanden effectieve celstraf. “Dit was extreem, zinloos geweld”, zei ze. ?H. beweerde dat hij bij de oudste feiten eerst een slag op het achterhoofd kreeg. “Maar de slagen die hij op zijn beurt toebracht waren buiten proportie”, pleitte zijn advocate. “Al ontkent hij wel dat hij met een fles sloeg. Het slachtoffer had ook geen enkele snijwond in het gezicht.”

H. zit intussen zeven maanden in voorhechtenis. “Ik heb mijn les geleerd en wil mijn excuses aanbieden”, zei hij tijdens de pleidooien. De verdediging vroeg met succes om het effectieve deel van de celstraf te beperken tot de voorhechtenis. (AFr)

The post “Hij is voor het leven verminkt”: celstraf met uitstel voor twintiger die in Oostende cafégangers toetakelde met glas en fles is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Chirokamp afgebroken na uitbraak rotavirus

Chiro Tom & Sam uit Merksem heeft zondag haar jaarlijks bivak afgebroken nadat er een uitbraak van het rotavirus was vastgesteld. Een 40-tal kinderen had maag- en darmklachten, ook een deel van de leiding raakte besmet.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »