Hans Van Themsche ontmoet mama van slachtoffertje Luna (2) in cel: “Ik wil je niet bekijken als moordenaar van mijn dochter, dan had ik hier niet kunnen zitten”

Een moeder die in gesprek gaat met de moordenaar van haar kind: ongezien. Maar Laurence Van Bree, mama van de voor eeuwig 2-jarige Luna, deed het toch. Achttien jaar na zijn verschrikkelijke moordraid zocht ze Hans Van Themsche op in de gevangenis. De vraag om elkaar te zien, kwam van hem. De makers van ‘True Crime Belgium’ waren getuigen van het emotionele gesprek. Hier leest u al hoe dat gegaan is: “Dat ik mijn leven verkloot, is mijn eigen schuld. Maar er hadden geen slachtoffers mogen vallen.” 

Meer krantenkoppen in België

“Guy, ik zou je graag ontmoeten”, schreef Kamala Harris me vanochtend. Waarom stuurt ze zulke mails?

“Ik heb geen persoonlijke relatie met de Democrate die voor het Amerikaanse presidentschap strijdt”, geeft onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden toe. “Maar toch stuurt ze me berichten alsof we elkaar kennen. Tot acht keer per dag.” Hij legt uit waarom hij zulke mails ontvangt en of andere kandidaten net hetzelfde doen. En hij ging te rade bij een Vlaming die

Lees meer »

Straten en huizen in Wenen lopen onder – Pools dorpje overspoeld na dambreuk: beelden tonen forse kracht van het water

Wenen staat blank na dagen van aanhoudende regen, de rivier Wien is buiten haar oevers getreden. Ook uit Tsjechië en Polen komen dramatische berichten. Door een dambreuk is het Poolse dorpje Stronie ?l?skie compleet overspoeld. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters. Voorlopig staat de dodentol na de passage van cycloon Boris op zeven. Roemenië

Lees meer »

Freinetschool De Boomhut viert zilveren jubileum met feestjaar

Freinetschool De Boomhut in Sint-Andries bestaat dit schooljaar 25 jaar en dat zal iedereen geweten hebben. De Boomhut ontstond toen ouders van de toenmalige freinetschool De Klimop (tegenwoordig gehuisvest in Oostkamp, red.) besloten om onafhankelijk te blijven, waardoor op de huidige locatie ruimte was voor een nieuw project: De Boomhut.
The post Freinetschool De Boomhut viert zilveren jubileum met

Lees meer »