Geert (60) sluit Eierkotje voorgoed na aanhoudende diefstallen: “Halve procent verpest het voor iedereen”

Landbouwer Geert Seynaeve (60) van Hof Het Reigersvliet in Ichtegem sluit zijn bekende Eierkotje. Met veel spijt in het hart, want de laatste weken werden teveel kippen- en kwarteleitjes gestolen. “Ik vind het doodzonde, want de mensen kwamen hier graag en ik kon een praatje slaan. Het bracht de mensen dichter bij de boerenstiel. Een halve procent van de mensen verpest het voor die 99,5% eerlijke mensen”, zucht Geert.

Geert runt al jarenlang een pluimveebedrijf langs de Arthur Coussensstraat in Ichtegem. In Hof Het Reigersvliet lopen 15.000 scharrelkippen rond en zitten binnen nog eens 4.600 kwartels. De kwarteleitjes worden geleverd aan de Colruyt, de kippeneitjes komen in de retail terecht. Omdat heel wat mensen ook bij Geert thuis graag kakelverse eitjes wilden kopen, installeerde hij een dik jaar geleden het Eierkotje. Dat werd al snel bekend in de regio.

Wederzijds vertrouwen

“Dat was echt plezant”, vertelt Geert. “Elke dagen lagen verse kippen- en kwarteleitjes in het Eierkotje. Mensen konden ze er vrij uithalen, en het geld in een kistje stoppen. En als ze niet gepast konden betalen of geen geld bij hadden? Geen probleem, dan belden ze aan en schreven ze geld over of beloofden later te komen. Het was dus een zaak van wederzijds vertrouwen. En dat liep goed. Soms verkocht ik honderden eitjes op een maand. Mensen konden hun vers eitje iets goedkoper kopen dan in de winkel, en ik kreeg er iets meer voor dan in de handel. Een win-winsituatie dus. En bovendien bracht het de mensen dichter bij de boerenstiel. Een pluspunt.”

Meer dan zestig eieren gestolen op oudejaar

Alleen doken de laatste tijd steeds meer mensen op met minder goeie bedoelingen. Dieven. “De laatste drie weken gebeurde het meermaals”, zucht Geert. “Op oudejaarsavond kwam een man langs, en op nieuwjaarochtend een tweede. Er werden meer dan zestig eieren gestolen: kwarteleitjes en een vol karton met 30 eieren. En nochtans zijn de dieven gefilmd. En staat er duidelijk een camera op hen gericht. Maar moet ik daarmee naar de politie stappen? De laatste diefstal kostte me 17 euro. Zo gaat dat niet meer, zo is de fun er vanaf. En dus stop ik met veel spijt mijn Eierkotje. Ik hoor van veel mensen dat ze het heel jammer vinden, maar zij kunnen nog steeds aanbellen voor verse eitjes.”

Laatste jaar boerenstiel

Geert is intussen 60 en stopt binnen een jaar met de boerenstiel. “Het is te zeggen: mijn zoon neemt mijn bedrijf dan over. Hijzelf heeft nu al zijn bedrijf in Torhout maar verhuist hierheen. Ik moet dus weg (lacht). Veel respect voor jonge gasten die nog in de boerenstiel willen stappen want het wordt steeds moeilijker met al die nieuwe regels. Of de vogelgriep. Wij blijven nog gespaard, maar alles wordt hier de hele tijd ontsmet. De boerenstiel is een prachtige stiel. Wat meer respect zou op zijn plaats zijn maar dat hebben dieven duidelijk niet. Het is jammer dan een halve procent het verpest voor die 99,5 procent eerlijke mensen”, besluit Geert. (JH)

The post Geert (60) sluit Eierkotje voorgoed na aanhoudende diefstallen: “Halve procent verpest het voor iedereen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen folklorestoet in de Molenhoek in Deerlijk omwille van wegenwerken

De folklorestoet die op zaterdag 19 oktober door de Molenhoek in Deerlijk zou trekken, gaat niet door. “We hebben onlangs bericht gekregen van de gemeente Deerlijk dat de wegenwerken in verschillende straten van de Molenhoek in oktober nog niet afgerond zullen zijn”, verduidelijkt Nick Mannekens van het feestcomité van de Molenhoek.
The post Geen folklorestoet in de Molenhoek in

Lees meer »

KIJK. ‘De verraders’ begint met verrassende test: wie wint vertrouwen en wie verdacht van verraad?

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Clairette en Roger zijn 50 jaar getrouwd

Clairette Ameele (68) en Roger Janssens (71) zijn inwijkelingen, maar wonen al sinds 1982 in de Sint-Godelievestraat. Roger is de vierde in een gezin van acht uit Snaaskerke, Clairette is afkomstig uit Ettelgem en heeft nog één zus en drie broers. Ze trouwden op 31 augustus 1974 in Ettelgem. Na het middelbaar gingen ze beiden
The post Clairette en

Lees meer »

Franse wijnoogst ligt nog lager dan verwacht

De wijnoogst in Frankrijk ligt waarschijnlijk nog lager dan een maand geleden werd verwacht. Nu gaat men uit van een productie van 39,3 miljoen hectoliter, of 18 procent minder dan vorig jaar, zo maakte het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekend. Een maand geleden werd de oogst nog op 40 à 43 miljoen hectoliter geschat.

Lees meer »

Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar

De zomervakantie is voorbij. Naast de opening van de scholen is er ook de opstart van de verschillende Rumbeekse jeugdbewegingen. Scouts Parsifal bijt de spits af. Ze houden hun jaarlijkse groepsfeesten op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op hun thuisbasis in de Koestraat.
The post Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eén jaar na z’n dood staat urne Ivo ‘Nonkel Jef’ Pauwels nog bij begrafenisondernemer: familievete drijft weduwe tot wanhoop

Eén jaar na zijn dood staat de urne van ‘Nonkel Jef’-acteur Ivo Pauwels nog altijd bij de begrafenisondernemer. Zijn weduwe, zangeres Diana More (63), is de wanhoop nabij. Door een felle familievete heeft ze haar man nog altijd niet naar z’n laatste rustplaats kunnen brengen. Ze blijft verweesd en radeloos achter, getuigt ze in ‘Dag Allemaal’. “De procedure zit muurvast.

Lees meer »

Rusland houdt uitzonderlijk grote marineoefening, China doet mee

Rusland is begonnen aan de grootste marineoefening in meer dan dertig jaar. Dat heeft president Vladimir Poetin dinsdag gezegd in een televisietoespraak en is ook te zien op beelden gedeeld door het Russische ministerie van Defensie. Volgens het ministerie zijn er meer dan 400 schepen en onderzeeboten betrokken op verschillende zeeën. China oefent mee in de Zee van Japan.

Lees meer »