Galapagos speurt met Amerikaanse partner naar kankermedicatie

07:13 Het Mechelse biotechbedrijf gaat een preklinische onderzoekssamenwerking aan met BridGene Biosciences om zijn vroege pijplijn in kankermedicatie te versterken. 

Meer krantenkoppen in België

Haar lichaam is gevonden, haar moordenaar is dood. Zullen we ooit weten waarom en hoe Lina (15) vermoord werd?

Dag op dag 40 jaar nadat het dode lichaam van “le petit Grégory” uit de rivier Vologne werd gevist, is met de ontdekking van een jong vrouwenlijk in een waterloop in het dorpje Sermoise-sur-Loire een voorlopig einde gekomen aan een andere ophefmakende moordzaak die heel Frankrijk in de ban hield: de verdwijning van de 15-jarige Lina Delsarte, nu ruim een

Lees meer »

Medewerkers kinderopvanginitiatieven krijgen attentie en genieten van netwerkavond

Tijdens de Week van de Kinderopvang heeft het Torhoutse stadsbestuur alle medewerkers van de plaatselijke kinderopvanginitiatieven bedankt met een kleine attentie, met name een gepersonaliseerde sleutelhanger. Ook werden ze uitgenodigd naar een gezellige netwerkavond in zaal Club de B (foto). Daar konden ze ervaringen met elkaar uitwisselen, plannen smeden voor de toekomst en zich verdiepen
The post Medewerkers kinderopvanginitiatieven

Lees meer »

Burgemeester Karolien Damman stelt nieuw schepencollege voor

Dinsdagavond maakte Burgemeester Karolien Damman (CD&V) haar nieuwe schepencollege bekend. “Er is witte rook door de schoorsteen gekomen”, aldus een trotse burgermoeder, die straks haar tweede ambtstermijn ingaat. Habemus papam, zou men in Rome zeggen, terwijl hier in Kortemark de Latijnse spreuk Habemus Dammam misschien meer van toepassing is.
The post Burgemeester Karolien Damman stelt nieuw schepencollege voor appeared

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Peer

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Peer gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Dieven proberen bij schepen Bart Vanacker in te breken tijdens nacht voor verkiezingen: “Het is akelig”

Bovenop de stress voor de verkiezingen kreeg de Heuvellandse schepen Bart Vanacker ook nog eens te maken met een nachtelijke inbraakpoging vlak voor de stembusslag. “Wat als die gasten binnengeraakt waren?”
The post Dieven proberen bij schepen Bart Vanacker in te breken tijdens nacht voor verkiezingen: “Het is akelig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Milieuorganisaties pleiten voor Europese belasting op “veelvliegen”: één op de drie Belgen zou minstens één keer extra moeten betalen

Een Europese belasting op “veelvliegen”, die zou gelden vanaf de derde vlucht per jaar, kan de CO2-uitstoot van de luchtvaart met een vijfde verminderen en kan miljarden opleveren om te investeren in de klimaattransitie. Dat staat in een rapport van Stay Grounded, een netwerk van organisaties die de luchtvaart willen afbouwen, waaraan in België Bond Beter Leefmilieu meewerkte.

Lees meer »