Feestzaal Zwarte Veld viert 20ste verjaardag: “Alles startte met een frituur”

Iets meer dan twintig jaar geleden openden Angelo Bellaert en zijn vrouw Sylvie De Cock de deuren van hun zaak ‘t Zwarte Veld in Beernem. Aanvankelijk openden ze een frituur terwijl ze tegelijkertijd aan de nieuwbouw van hun restaurant en feestzaal werkten. Dit weekend wordt de verjaardag van hun zaak gevierd met een show- en dansnamiddag.

Bellaert en De Cock hebben net hun eerste volwaardige nacht slaap achter de rug terwijl ze ons ontvangen in hun restaurant-feestzaal. Aangezien het koppel ook initiatiefnemer van Club 54 is, was het door de jaarwisseling een erg druk weekend.

Amper geslapen

“Op oudejaarsavond zaten er 80 mensen in onze feestzaal, de dancing zat tjokvol. Terwijl Angelo in de dancing stond, deed ik ‘s nachts de voorbereidingen voor de feesten op nieuwjaar. Na enkele uren slaap ging de zaak namelijk opnieuw voor een grote groep mensen open”, vertelt De Cock.

Twintig jaar geleden zag de zaak van het koppel er nog helemaal anders uit. “Omdat we amper achttien waren toen we dit kochten, verplichtte de bank ons om eerst met een frituur te starten. Daarbij is er meer werkzekerheid. Ik was toen nog in de bouwsector aan de slag, Sylvie werkte in een wasserij. Daarnaast hadden we de frituur en in onze vrije uren bouwden we aan onze feestzaal”, gaat Bellaert verder.

“In juli 2004 openden we onze feestzaal. We verrasten de ouders van Sylvie met een feest voor hun huwelijksverjaardag terwijl ze hier net heel wat uren in hadden gewerkt. Ze wisten helemaal nergens van”, haalt Angelo herinneringen op.

Personeelsprobleem

Tot en met 2012 combineerde het koppel de feestzaal met hun frituur. “Maar daarmee stopten we door een tekort aan personeel. We zochten twee jaar lang naar een nieuwe vaste kracht en toen die zoektocht moeilijker dan ooit verliep, verbouwden we de frituur tot een restaurantruimte”, vertelt De Cock. “Ondertussen staan we nog steeds met z’n tweetjes in de zaak, al krijgen we hulp van studenten en flexi-jobs. Daarom zijn we in de week niet vaak open. Het restaurant is enkel in het weekend open, al doen we wel feesten tijdens de week. Van rouwmaaltijden tot feestjes van oldtimerclubs en communies, we doen het allemaal”, besluit Bellaert.

Zaterdag 6 januari viert ‘t Zwarte Veld haar 20e verjaardag met een show- en dansnamiddag. Reserveren kan via 050 54 44 46.

The post Feestzaal Zwarte Veld viert 20ste verjaardag: “Alles startte met een frituur” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »