Feestzaal Ter Eeste op domein brouwerij Rodenbach sluit na 22 jaar de deuren: “Herdefiniëren van ons biertoerisme-aanbod”

De start van het nieuwe jaar betekende ook het einde van de Roeselaarse feestzaal Ter Eeste op het domein van brouwerij Rodenbach in Roeselare. Honderden koppels vierden er de voorbije 22 jaar hun huwelijksfeest. “In een veranderende wereld zijn we nu toe aan het herdefiniëren van ons biertoerisme-aanbod”, aldus Peter Buelens, communicatieverantwoordelijke van Rodenbach.

Na 22 jaar hield feestzaal Ter Eeste er eind december mee op. In die ruim twintig jaar vonden op de site van Brouwerij Rodenbach langs de Spanjestraat honderden huwelijksfeesten plaats, maar ook voor seminaries of vergaderingen was de locatie erg in trek. Aanwezigen genoten in de omgeving van eikenhouten Rodenbachvaten van het unieke kader. “In 2001 werd het bezoekerscentrum met seminarieruimte en topcateringservice plechtig geopend. Met het professioneel openstellen van de brouwerij voor bezoekers was Rodenbach een pionier in het Belgisch biertoerisme”, blikt Peter Buelens, communicatieverantwoordelijke van Rodenbach, terug.

Verschuiving

Met de feestzaal zette Rodenbach haar bieren extra in de kijker. “We kijken met grote tevredenheid terug op de afgelopen 22 jaar waarin duizenden bierliefhebbers ons uniek Vlaams roodbruin bier hebben ontdekt. Honderden koppels vierden er samen met hun vrienden feest, honderden bedrijven organiseerden hier productvoorstellingen en seminaries”, aldus Buelens.

Toch kiest Rodenbach er nu voor om een andere weg te bewandelen. “In een veranderende wereld zijn we nu toe aan het herdefiniëren van ons biertoerisme-aanbod. We zien een grote verschuiving van groepstoerisme naar een meer individuele aanpak. We willen hier meer op inzetten en meteen ook de invulling en beleving op de site actualiseren.”

Hoe Rodenbach de vrijgekomen ruimte precies wil invullen, is nog niet duidelijk. “De plannen worden verder uitgewerkt en zullen in verschillende fases worden uitgevoerd.”

Blending lab

De stad en brouwerij Rodenbach dienden enige tijd geleden al een dossier in om een digitaal bezoek aan de brouwerij mogelijk te maken. Daarnaast zijn er ook plannen om een interactieve Blend your own Rodenbach workshop aan te bieden in een blending lab. Toerisme Vlaanderen kende inmiddels al een subsidie van 161.789 euro toe voor dit project.

The post Feestzaal Ter Eeste op domein brouwerij Rodenbach sluit na 22 jaar de deuren: “Herdefiniëren van ons biertoerisme-aanbod” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende

Flanders Classics zal in opdracht van Toerisme Oostende vzw het Wereldkampioenschap Cyclocross 2027 in Oostende organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op 29, 30 en 31 januari 2027 en belooft een unieke ervaring te worden, die verder de internationale reputatie van Oostende zal versterken.
The post Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »