Emoties lopen hoog op na eerste gevangenenruil in maanden tussen Rusland en Oekraïne: “Jullie zijn ons niet vergeten!”

Oekraïne en Rusland hebben voor het eerst in maanden honderden krijgsgevangenen uitgewisseld. Aan beide zijden liepen de emoties bij de ex-gevangenen hoog op: er werd gezongen, geknuffeld en gehuild. De gevangenenruil kwam er mede dankzij de hulp van de Verenigde Arabische Emiraten. 

Meer krantenkoppen in België

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”
The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russisch oliedepot in brand na Oekraïense droneaanval – Zelensky tekent veiligheidsakkoorden met EU, Estland en Litouwen

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky heeft donderdag in Brussel drie veiligheidsakkoorden ondertekend, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »