Diederik Pattyn en Diego Caron zijn niet langer trainer bij VKW Vleteren: duo trekt volgend seizoen naar SK Zillebeke

De sportieve resultaten waren na de mindere start nochtans een pak beter, maar toch zijn Diederik Pattyn en Diego Caron niet langer trainer bij derdeprovincialer VKW Vleteren. Het duo gaat volgend seizoen aan de slag bij SK Zillebeke in vierde provinciale. Die club sprak intussen ook met enkele spelers van VKW Vleteren.

Diederik was bezig aan zijn vijfde seizoen en gaf eerder al aan dat het zijn laatste zou zijn. Zijn laatste seizoen begon met een 2 op 30. “Ik ging op zoek naar een oplossing en Diego Caron – vorig seizoen actief bij SK Zillebeke – was bereid om onze staf te versterken”, zegt Diederik. “Het legde ons geen windeieren, want we haalden 13 op 15 en stonden tegen Nieuwjaar weer tussen de mensen. Rond de kerstdagen heb ik nog eens benadrukt bij de voorzitter dat ik zou stoppen op het einde van het seizoen. Diego zei ook dat hij niet zou blijven als ik vertrok.”

Rond de tafel

SK Zillebeke mag dit jaar niet met een eerste ploeg aantreden, na een schorsing voor een vermeende omkoopaffaire. Volgend jaar mogen ze herstarten in vierde provinciale. Diego Caron keert terug en vroeg Diederik of hij meewilde stappen in het verhaal. “Toen ik vertelde dat ik zou stoppen bij Vleteren, ben ik gaan praten met SK Zillebeke. Ook enkele spelers – geen acht of negen zoals er hier en daar gezegd wordt – zaten rond de tafel. Op dit moment zijn er nog geen handtekeningen gezet van spelers, want sommige spelers gaan ook bij andere clubs luisteren.”

Niet onder druk zetten

“Bovendien zet ik niemand onder druk en gaat en staat iedereen waar hij wil. Ik ben hier misschien wel wat in de fout gegaan en ik begrijp dat het bestuur gefrustreerd is. Het zorgde in ieder geval voor een moeilijk werkbare situatie. Na goed overleg met mijn naasten leek het beter om op te stappen bij Vleteren. Een einde in mineur na vijf mooie jaren. Ik ben iedereen van de club dan ook heel dankbaar. Het was een mooie periode met onder meer de promotie naar de derde en vorig jaar het behoud op vijf matchen van het einde. Ik had liefst met een positieve noot afgesloten op het einde van het seizoen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Vleteren de capaciteiten heeft om in derde te blijven.”

Autosport

Voor Diederik volgt nu een rustige periode op voetbalvlak. “Ik ga meer tijd doorbrengen met mijn gezin en ik heb ook een heel drukke job. Volgend jaar zal ik het voetbal combineren met autosport. Ik zal als co-piloot enkele buitenlandse rally’s meedoen. Deze kans krijg ik niet elk jaar.”

Jammer

“Diederik is een joviale man en heeft de voorbije jaren goed werk geleverd”, reageert voorzitter Marnick Sercu. “We hoorden elkaar bijna dagelijks en hij was een vriend geworden. Toch is het jammer hoe dit moet eindigen. Ik had liever gehad dat er open communicatie was, in plaats van achter onze rug dingen te regelen. We zijn koud gepakt geweest, want we dachten dat Diederik zou passen in een andere functie binnen de club. Ik weet natuurlijk ook wel hoe de voetbalwereld in elkaar zit. De trainer is een passant en de spelers gaan en staan waar ze willen, maar ik had wat meer eerlijkheid verwacht.”

Opvolger

De voorzitter zal wellicht vrijdagavond met Rudi Polley op de bank zitten tijdens de verplaatsing naar Dosko Beveren. “Een aartsmoeilijke verplaatsing, tegen een ploeg die slechts drie tegengoals slikte thuis. Bovendien missen we een handvol spelers. Diederiks opvolger zal wellicht vanaf begin volgende week actief zijn.”

The post Diederik Pattyn en Diego Caron zijn niet langer trainer bij VKW Vleteren: duo trekt volgend seizoen naar SK Zillebeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dierenliefhebbers ontevreden over WK gravel door Leuvense natuur: “Zeldzame vogels vinden er rust”

Enkele dierenliefhebbers en natuurfotografen maken zich zorgen over het parcours van het WK gravel. Meer dan 1.500 gravelbikers zullen van Halle naar Leuven fietsen om de regenboogtrui te bemachtigen. Ze zullen heel wat bossen en andere natuur doorkruisen. "Dit evenement zal grote gevolgen hebben voor de natuur en de dieren die daar normaal rust vinden", zegt bezorgd Leuvenaar en natuurfotograaf

Lees meer »

NBA-legende Dikembe Mutombo (58) overleden aan hersentumor

De Congolese NBA-legende Dikembe Mutombo is op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker, zo maakte de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie maandag bekend via sociale media. Mutombo kwam tijdens zijn roemrijke carrière in de NBA uit voor zes verschillende clubs en kampte met een hersentumor.

Lees meer »

Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te doen”

Net als vorig jaar mijdt Omloop van het Hoogserlei het centrum van Tielt. De streep ligt donderdag 3 oktober langs de Hondstraat, in de buurt van het sportcentrum Watewy. De prijzenpot blijft met circa 3.000 euro flink gespekt.
The post Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te

Lees meer »

Illegale slapers in oud gerechtshof in Hasselt

In het oud gerechtshof in het centrum van Hasselt blijven mensen illegaal slapen. Na dit weekend starten de werken om in het voormalige justitiegebouw op de Havermarkt 50 appartementen te maken. Om de veiligheid te garanderen, mogen er geen onbevoegden op de werf rondlopen.

Lees meer »

Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar lief en leed: “Hoe we dat gedaan hebben? Gezond leven en eten!”

Feest, ballonnen en live muziek in het woonzorgcentrum De Zilverberg voor de viering van het briljanten huwelijk van Marie-Madeleine Soenen (88) en André Stragier (95) in Roeselare. Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie waren namens de Motena en de stad aanwezig om het briljanten koppel van harte te feliciteren.
The post Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar

Lees meer »

Dortmund laat geen spaander heel van Celtic, ook Barcelona en Inter winnen makkelijk

Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten. Borussia Dortmund, Barcelona en Inter Milaan hebben met duidelijke cijfers gewonnen in eigen huis. De Duitsers deden dat op indrukwekkende manier tegen Celtic (7-1) en dankte vooral Karim Adeyemi voor zijn drie goals in één helft. Barcelona rolde Young Boys Bern probleemloos op (5-0) en Inter had geen kind aan Rode Ster Belgrado (4-0).

Lees meer »

Roeselare is officieel een ‘zeewaardige stad’

Met een driedaags festival in en rond Villa Vandewalle werd een onderzoek gedaan naar de betovering en de kwetsbaarheid van de zee. Sluitstuk was de uitreiking van het label Zeewaardige Stad.
The post Roeselare is officieel een ‘zeewaardige stad’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-leraar De Parel verdacht van zedenfeiten 20 jaar geleden, man werd nog genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar’

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een voormalige leraar van vrije basisschool De Parel in Lichtaart (Kasterlee). De 61-jarige man uit Vorselaar zou ruim twintig jaar geleden de seksuele integriteit van een aantal leerlingen hebben aangetast. “Enkele oud-leerlingen hebben hierover verklaringen afgelegd”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Lees meer »

Athena campus 3 Hofsteden blijft vergroenen en ontharden

De eerste fase van de vergroening en ontharding van Athena campus Drie Hofsteden is onlangs afgewerkt. Het gaat om de bijna afgewerkte zone speelplaats en de binnentuin. De ontharding en de vergroening gaat om 3,4 hectare van de 6 hectare grote campus.
The post Athena campus 3 Hofsteden blijft vergroenen en ontharden appeared first on KW.be.

Lees meer »