Carrefour haalt onder meer Lays, Pepsi en Doritos uit de rekken door “onaanvaardbare prijzen” van PepsiCo

Carrefour gaat geleidelijk de producten van PepsiCo uit de rekken halen. Het supermarktbedrijf vindt de prijzen van de producent van onder meer Pepsi frisdrank en Lays chips “onaanvaardbaar”. Dat schrijft La Libre Belgique en bevestigt Carrefour donderdag. De beslissing volgt na een gelijkaardige stap van Carrefour Frankrijk.

 

Meer krantenkoppen in België

Ardèche en andere Franse regio’s geteisterd door “ongeziene” regenval, tot ruim 600 millimeter regen in 48 uur

Het zuiden van Frankrijk is getroffen door bijzonder zware regenval. In bepaalde delen van de Ardèche viel meer dan 600 millimeter regen in 48 uur tijd. Ter vergelijking: in Ukkel valt er op een volledig jaar gemiddeld ruim 800 millimeter. "Nog nooit meegemaakt sinds mensenheugenis", zegt de Franse minister van Ecologische Transitie Agnès Pannier-Runacher.

Lees meer »

Zo streng wordt Europa voor asielzoekers: Finland heeft asielrecht opgeschort, Italië stuurt ze naar Albanië

Op de herfsttop van de Europese Unie die donderdag en vrijdag wordt gehouden, is migratie een belangrijk thema. En in het voorbereidende schrijven dat Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft rondgestuurd, schemert er een hardere aanpak door. Wat stelt zij voor? Waarom wijzigt ze haar koers? En hoe valt uit een schip met zestien passagiers dat woensdag van Italië naar

Lees meer »