“Vierde klas is mijn eerste thuis”: welverdiend pensioen voor juf Katrien van het vierde leerjaar

Onlangs zwaaiden de kinderen en personeelsleden van vbs De Zonnebloem in Hooglede juf Katrien (61) van het vierde leerjaar uit. Katrien Debruyne is geboren en getogen in Hooglede en gaf maar liefst veertig jaar les in het vierde leerjaar. “Ik zal de kinderen en de collega’s missen, maar nu heb ik meer tijd voor mijn kleindochters.”

“Ik heb hier zelf school gelopen, toen dit nog de meisjesschool genoemd werd. Daarna ben ik naar het Barnum geweest om in 1982 af te studeren aan de Normaalschool in Gijzegem”, vertelt Katrien. “Ik kon meteen aan de slag in de wijkschool De Engel in Ichtegem. Net voor het beëindigen van die opdracht kon ik starten als interim in Dominiek Savio. Daarna kreeg ik een interimopdracht in de toenmalige meisjesschool en na de zomer vakantie mocht ik starten in de vierde klas. Ik ben er nooit meer weggegaan.”

Katrien spendeerde vele uren in haar klas, ook na schooltijd, om ervoor te zorgen dat alles in orde was voor haar leerlingen. “Eerlijkheid en rechtvaardigheid vond ik enorm belangrijk om een goede band met hen op te bouwen. Alle kinderen verdienen de nodige zorg en aandacht. Ik haalde er plezier uit om bij elk kind het onderste uit de kan te halen. Met leerlingen van het vierde leerjaar kan je al eens serieuze gesprekken voeren, wat ik erg leuk vond aan mijn werk. De vierdeklassers hadden veel te doen en ze waren vaak verbaasd wanneer het alweer tijd was om naar huis te gaan. Zelfstandigheid en planning is een attitude die ik hen graag bijbracht. Het geeft mij ook voldoening als ik oud-leerlingen of hun ouders terugzie en ze me vertellen over alle leuke herinneringen die ze hebben aan hun klastijd bij mij.”

Eerste thuis

Juf Katrien probeerde graag nieuwe dingen uit in haar klas. “De digitalisering in de loop der jaren was een uitdaging die ik op de voet volgde. Begin jaren 90 volgde ik samen met collega’s jarenlang computerlessen om mee te zijn met de vernieuwingen. Later vervoegden er jonge collega’s ons team, die steeds paraat stonden om onze generatie bij te staan op vlak van ict. Niet alleen op dat vlak is er veel veranderd, ook de activiteiten zijn in de loop der jaren mee geëvolueerd. Onze vele bezoekjes aan Brugge met een gids, de boekpromotie door schrijfster Kaat Vrancken, bedrijfsbezoeken en landschapswandelingen,…. Mijn man grapte vaak dat de vierde klas eigenlijk mijn eerste thuis was.” De school zal haar zeker missen, want Katrien stond ook altijd klaar om te helpen met schoolactiviteiten. “Als er iets werd georganiseerd, was ik graag de helpende hand achter de schermen.”

Meer vrije tijd

“Nu ik met pensioen ga, komt er meer tijd vrij voor mijn kleindochters. Ik behaalde in mijn leven drie mooie titels: ik zal voor veel oud-leerlingen juf Katrien blijven, voor mijn dochters Kaat en Miet mama en voor Alixe (6), Gisèle (3) en Anna (7 maanden) ben ik moetje.” Ondanks dat Katrien het schoolleven, de kinderen en de collega’s zal missen, is ze vastbesloten om te genieten van de vrijheid van haar pensioen. “Samen met mijn man een dagje uit of tafelen in een restaurant, bijvoorbeeld. Er zal ook meer tijd zijn om mijn papa in het woonzorgcentrum te bezoeken of om te shoppen met mijn dochters. Ik ben een huiselijk type, je zult me zeker ook vinden in de keuken om te koken of bakken voor vrienden en familie. Ik heb genoten van het afscheid op school. Ik kijk tevreden terug op een mooie loopbaan met fijne collega’s en lieve kinderen.” (EVG)

The post “Vierde klas is mijn eerste thuis”: welverdiend pensioen voor juf Katrien van het vierde leerjaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Amerikaanse drones boven Zwarte Zee vergroten risico op directe confrontatie tussen Rusland en NAVO”

Vluchten van Amerikaanse militaire drones boven de Zwarte Zee vergroten het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie gezegd. Vermoed wordt dat de drones gebruikt worden om “doelen aan te wijzen voor de precisiewapens die door het Westen geleverd worden”. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Blessin, gisteren voorgesteld bij Sankt Pauli, neemt in emotionele video afscheid van Union: “Mijn hart zal altijd voor jullie kloppen”

En weer is Royale Union Saint-Gilloise z’n coach kwijt. Alexander Blessin (51) heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij FC Sankt Pauli, dat pas promoveerde naar de Duitse Bundesliga. Union vangt om en bij het miljoen euro voor z’n trainer. In een emotionele video heeft Blessin, die gisteren al werd voorgesteld, nu afscheid genomen van Union. “We hebben deze

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo

Yves Ngabu (35) bokst zaterdag voor de wereldtitel… in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het is zijn eerste kamp voor ‘eigen publiek’ sinds de Roeselarenaar met een Congolese licentie bokst. En dat eigen publiek, dat mag je best letterlijk nemen: “Er zijn 80 plaatsen gereserveerd voor mijn familie.”
The post Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo appeared first on

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »