Trump ook in beroep tegen uitsluiting voorverkiezingen in Colorado

De Amerikaanse oud-president Donald Trump gaat in beroep tegen het besluit dat hij niet mag deelnemen aan de Republikeinse voorverkiezingen in Colorado. Het beroep dient bij het Amerikaanse Hooggerechtshof nadat het hooggerechtshof in Colorado hem uitsloot vanwege zijn rol bij de bestorming van het Congres in 2021. 

Meer krantenkoppen in België

Vandalen beschadigen 20 wagens in twee weken in Hoboken: “We zijn onze auto nog aan het afbetalen, dan komt dit extra hard aan”

Hoboken wordt geteisterd door een golf van vandalisme. In de afgelopen twee weken zijn bijna twintig auto’s beschadigd in de buurt van basisschool Don Bosco, en de frustratie onder de bewoners neemt toe. “Het lijkt wel alsof vandalen hier vrij spel hebben”, vertelt een buurtbewoonster. De lokale politie bevestigt de piek in vandalisme, terwijl Barbara Van Speybroeck van Assuralia uitlegt

Lees meer »

Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag die het Infopunt dementie in Lichtervelde niet zomaar laat voorbijgaan. “We merken dat er een groot taboe rust op dementie en willen door info, activiteiten en verschillende acties dit helpen wegwerken.”
The post Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik De Mil herleeft in het Zwarte Land en doet ook Charleroi herleven: “Luisteren is het moeilijkste wat er is voor een coach”

Opgestaan uit de doden: Sporting Charleroi. Met dank aan Rik De Mil (43), die zelf herleeft nadat Westerlo hem een halfjaar terug in de nasleep van die salonremise ineens bij het huisvuil zette. “In het voetbal heb je weinig vrienden, zeggen ze, maar ik heb mogen ondervinden dat veel mensen me appreciëren omwille van wie ik ben.”

Lees meer »

Een fiets leasen of kopen?

15:41 Steeds meer werknemers huren een fiets via het werk. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe maakt u de keuze tussen lease en een aankoop, al dan niet met een lening?

Lees meer »

Minder huishoudens wisselen van energieleverancier, hoewel je tot 1.100 euro kan besparen

Sinds de piek van de energiecrisis veranderen Vlaamse gezinnen minder van stroomleverancier. Het aantal wissels gaat met 5 procent achteruit. Dat blijkt uit de marktmonitor, de jaarlijkse consumentenbevraging van de Vlaamse energiewaakhond VREG. Nochtans kan je tot 1.100 euro per jaar besparen. De VREG roept dan ook op om minstens 1 keer per jaar elektriciteits- en gascontracten te vergelijken met

Lees meer »

“Stiekem hoop ik op een kans bij een continentale ploeg”: Jordy Decottignies opgelucht na eerste zege

Jordy Decottignies (22) is afgestudeerd en boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Als bachelor elektromechanica gaat hij op zoek naar een job. Tenzij de laatstejaarsbelofte straks een kans krijgt op continentaal niveau.
The post “Stiekem hoop ik op een kans bij een continentale ploeg”: Jordy Decottignies opgelucht na eerste zege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwoners Bilzen niet te spreken over controleactie van politie met drone in fietszone, maar politie bijt van zich af: “Niet om automobilisten te pesten”

De politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst krijgt kritiek van inwoners over de controleactie in de Zeepstraat, die recent is omgevormd tot fietsstraat. De politie heeft daar woensdag een drone ingezet om te controleren of automobilisten zich er aan de regels houden. "Mensen moeten daar niet zo verbaasd over zijn, wij staan in voor de veiligheid van fietsers die via de straat naar school

Lees meer »