Speelpunt heeft al 157.900 kinderen blijgemaakt:“We vernieuwen voortdurend”

Binnenspeeltuin Speelpunt in Zwevegem bestaat vijf jaar en mocht al 157.900 kinderen verwelkomen. Dit wist ons centrummanager Jaron Baert te vertellen. Speelpunt kwam in het voormalige zwembad waarvan nog duidelijke accenten te zien zijn in de binnenspeeltuin.

“Ik denk dat we kunnen stellen dat Speelpunt een vaste waarde geworden is in Zwevegem en bij uitbreiding de regio. In de spannende speelwereld leven kinderen tot 12 jaar zich helemaal uit op de klimmuren, binnenspeeltuin of schaatspiste. Om onze vijfde verjaardag te vieren, hebben we diverse activiteiten opgezet waaronder een tekenwedstrijd waarvan de winnaar een jaar gratis speelplezier wint in Speelpunt.”

“In het voorjaar komt een nieuw spel met VR-brillen”

Het was kersvers kinderburgemeester Brent Baillevier die de twee winnaars hun prijs mocht overhandigden. In de categorie jonger dan 6 jaar was Lio Van Dorpe de primus en bij de kinderen ouder dan zes, werd Mona Druart de winnaar. Speelpunt is blijkbaar ook een geliefkoosde plaats om verjaardagsfeestjes te organiseren. In die vijf jaar kwamen al 39.822 kinderen, goed voor 3.153 feestjes, naar Speelpunt om samen met hun vrienden de leukste verjaardag te hebben.

Cijfers

Nu Jaron Baert het toch over cijfers had, liet hij ons ook eens meekijken naar de cijfers van het afgelopen jaar. “In 2023 mochten we al 39.716 kinderen tussen de 2 en de 12 jaar, ontvangen. In totaal betekent dit 67.352 bezoekers. Dit jaar waren er ook 10.084 kinderen aanwezig op de 802 verjaardagsfeestjes die er georganiseerd werden. Daarnaast genoten nog eens 2.077 mensen van Lemmies, onze mascotte, ontbijtbuffet.” Jaron gaf ook nog mee dat men constant werkt aan vernieuwing.

“Zo zijn we bezig met De geheimen van Lemmie te actualiseren en te vernieuwen en in het voorjaar komt een nieuw spel met VR-brillen.”

De festiviteiten rond vijf jaar Speelpunt waren het perfecte startschot van de kerstvakantie. Speelpunt is elke dag open van 10 tot 19 uur, behalve op 31 december en 1 januari. Mascotte Lemmie is er elke dag tussen 13 en 15 uur.

The post Speelpunt heeft al 157.900 kinderen blijgemaakt:“We vernieuwen voortdurend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »