“Snelheid van 200 km per uur”: schoten kunnen vluchtend voertuig niet tegenhouden

Een Fransman is woensdagmorgen kunnen ontsnappen aan de politie. Hij vluchtte van een controle in Menen richting Ieper. Daar reed hij bij het ontwijken van spijkereggen bijna agenten aan, waarna twee schoten werden gelost. Uiteindelijk kon de man aan hoge snelheid vluchten naar Frankrijk.

Toen inspecteurs van de politiezone Grensleie woensdagmorgen een voertuig met buitenlandse nummerplaat zich verdacht zagen gedragen, besloot een patrouille de wagen aan de kant te zetten. De bestuurder dacht er echter anders over en besloot het hazenpad te nemen.

Aan hoge snelheid vluchtte hij via Wevelgem en Wervik richting Ieper. Alles werd in het werk gesteld om de man te kunnen vatten. “Hij reed aan snelheden van zeker 200 kilometer per uur”, vertelt korpschef van de politiezone Grensleie Didier Vandecasteele. “Op een gegeven moment probeerden we hem in te boxen, maar aan die hoge snelheden is dat niet evident.”

Via het Communicatie- en Informatiecentrum West-Vlaanderen (CIWES) werden de manschappen van de politiezone Arro Ieper op de hoogte gebracht van de vluchtpoging. Agenten probeerden de razende vluchter te stoppen met behulp van spijkereggen, maar ook dat kon hem niet stoppen. Hij zou die hebben genegeerd door ernaast te rijden, waardoor hij bijna enkele agenten raakte. “Uiteindelijk werden twee schoten gelost”, klinkt het.

Geseind

Ook de kogels brachten de Fransman niet tot rede. Hij keerde via de A19 terug richting Wevelgem, waarna hij via de E17 alsnog terug in zijn thuisland kon geraken. “We hebben wel het geluk dat we de dader konden identificeren. De man wordt nu nationaal geseind en zal actief worden opgespoord”, aldus Vandecasteele, die niet kon zeggen of zijn vlucht kaderde in een drugsdelict, diefstal of ander misdrijf.

Een heftige achtervolging waarbij agenten hun leven waagden. “Ze waren eerst en vooral heel alert door te willen overgaan op controle, daarna zijn ze er volledig voor gegaan om hem te stoppen. Maar als een auto niet wil stoppen, is het niet evident hem tegen te houden. Ik ben echt wel tevreden van mijn troepen”, besluit Vandecasteele. (JD)

The post “Snelheid van 200 km per uur”: schoten kunnen vluchtend voertuig niet tegenhouden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

“Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel

Een 62-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank drie maanden celstraf gekregen omdat hij twee agenten met een luchtdrukgeweer bedreigde tijdens een interventie.
The post “Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, rook en assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »