Politie verspreidt opsporingsbericht na opzettelijke brandstichting in Menen

Op zaterdag 25 november 2023 omstreeks 03 uur ’s nachts werden in Menen twee auto’s opzettelijk in brand gestoken door twee onbekende mannen. De Federale Politie heeft een opsporingsbericht verspreid naar de twee mannen op vraag van de de onderzoeksrechter en het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

De voertuigen stonden in de Blekersstraat geparkeerd en werden met brandversnellers in brand gestoken. Enkele huizen en ook een derde wagen werden beschadigd door de hitte van het vuur. De verdachten werden gefilmd door een bewakingscamera.

De eerste verdachte heeft kort, donker haar en is kalend. Hij heeft een donkere stoppelbaard en een snor. Hij droeg een jas met een zwarte, horizontale streep op de rug, een lichte trainingsbroek en sportschoenen.

De tweede verdachte heeft donker haar en een donkere baard en snor. Hij droeg een gewatteerde jas, een jeansbroek en sneakers.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300. U kan ook reageren via email: [email protected]

The post Politie verspreidt opsporingsbericht na opzettelijke brandstichting in Menen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »