Pieter (48) en Nathalie (55) verkopen Bredense camping Costa wegens gezondheidsredenen: “Niet zomaar verkocht aan de eerste de beste”

Pieter Vitse en Nathalie Boydens hebben na 30 jaar hun bekende camping Costa in Bredene verkocht. Met pijn in het hart, want het zijn vooral problemen met de gezondheid die het koppel het besluit deden nemen om hun camping van de hand te doen. “We beseffen dat we hier veel mensen moeten achterlaten”, zeggen Nathalie en Pieter.

Een goedaardige hersentumor nekte Pieter een tijd geleden. Hij werd geopereerd, maar de kans dat de tumor terugkomt is groot. Zeker gezien de tumor op een plaats zat die Pieter het leven kan kosten. “Daarom moet ik stress en druk vermijden”, zegt Pieter. “Dat is de reden waarom we een tijd terug hebben besloten om ‘ons kindje’ te verkopen. We doen dit echt niet met een goed gevoel, maar de gezondheid laat ons geen andere keuze.”

Politieagente

Voor Pieter en Nathalie de camping gingen uitbaten werd het domein gerund door een vzw. “Begin jaren ’90 waren het mijn ouders die de camping uitbaatten als geranten”, vervolgt Pieter. “Ik heb daar ook Nathalie leren kennen.” In de jaren ’90 was het nog zo dat er een attest afgeleverd moest worden door de politie om sterke drank te mogen verkopen. “Ik was op dat moment politieagente in Bredene en moest langsgaan op de camping voor dat attest”, pikt Nathalie in. “Toen ik hem met een koksmuts heen en weer zag lopen, was ik verkocht. Van het een kwam zo het ander en we werden een koppel.”

Uiteindelijk kregen Pieter en Nathalie de kans om de camping te kopen en daarover twijfelden ze geen seconde. “Hier ben je precies een beetje de burgemeester en de sociaal assistent tegelijk”, grapt Pieter. “We hebben hier een vijfhonderdtal plaatsen. Als het hier vol zit, dan lopen er hier maar liefst tweeduizend mensen rond. Dat is een pak volk bijeen. Je creëert daar een band mee. Net dat maakt het extra pijnlijk. Het voelt een beetje alsof we hen achterlaten, maar ze begrijpen onze situatie wel. We zijn echt niet over een nacht ijs gegaan. We hebben onze job ook altijd met hart en ziel gedaan, maar we kunnen niet anders.”

Wijndomein Vitse-Boydens

En zo werkten Pieter en Nathalie de voorbij jaren altijd in een vakantiesfeer. “Natuurlijk gaan we het missen”, beaamt Nathalie als we haar die vraag stellen. “We hebben lang gezocht naar iemand die net als wij, dag en nacht wou klaarstaan voor de mensen op de camping. We hebben niet zomaar verkocht aan de eerste de beste. Dat was voor ons belangrijk. We hadden eigenlijk gehoopt dat onze kinderen de camping verder zouden uitbaten, maar die staan daar niet voor te springen. Ze hebben allebei hun job en willen graag verder in hun eigen sector. Dat begrijpen we natuurlijk, maar het was wel leuk geweest.”

Pieter houdt zich tegenwoordig bezig met vrijwilligerswerk in Mu.ZEE en ook Nathalie wil niet bij de pakken blijven zitten. “Pieter wil zich nog nuttig maken voor de maatschappij nu hij niet meer mag werken en kan daarvoor in Mu.ZEE terecht. Twee jaar geleden zijn we een bovendien wijndomein opgestart in Bredene: Wijndomein Vitse-Boydens in de Zuid-Oostwijk. We gaan daar tegen de zomer ook wonen en binnen een tweetal jaar willen we de eerste flessen verkopen. We gaan ons concentreren op schuimwijn. Pieter zal vooral achter de schermen wat meehelpen. Ik word dus wijnboerin. (lacht) We gaan leven op het ritme van de natuur”, besluit Nathalie.

The post Pieter (48) en Nathalie (55) verkopen Bredense camping Costa wegens gezondheidsredenen: “Niet zomaar verkocht aan de eerste de beste” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »