Parcours Hexia Cyclocross Gullegem staat onder water, maar organisatoren zijn niet ongerust

Zaterdag vindt in West-Vlaanderen de zevende editie van de Hexia Cyclocross Gullegem plaats. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen is een deel van het voorziene parcours ondertussen volledig onder water komen te liggen. De organisatoren houden de situatie nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig schakelen en delen van de omloop wijzigen.

“Het is niet de eerste keer dat we dit tegenkomen. Ook bij onze allereerste editie, in 2018, stond enkele dagen voor de wedstrijd het terrein blank”, legde Kevin Defieuw van het organisatiecomité uit. “De wedstrijd komt zeker niet in het gedrang. We volgen de situatie van nabij op, want bij een drogere periode kan het waterpeil snel zakken. Moest dat niet het geval zijn, dan passen we het parcours nog aan. Het gaat immers om een klein, lager gelegen, deel van het parcours.”

Op de deelnemerslijst van de losse cross in Gullegem prijken onder meer de namen van Tom Pidcock, Michael Vanthourenhout en Thibau Nys. Vorig seizoen was de zege er voor Wout van Aert. Hij verschijnt dit jaar niet aan het vertrek.

The post Parcours Hexia Cyclocross Gullegem staat onder water, maar organisatoren zijn niet ongerust is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!”

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen.
The post Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!” appeared first

Lees meer »

Drie Palestijnse leiders gedood in Libanon – Tientallen doden nadat gevechtsvliegtuigen Hezbollah-doelwitten in Libanon aanvallen

Drie Palestijnse leiders van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina zijn in de nacht van zondag op maandag gedood bij een luchtaanval van Israël in Libanon. De aanval werd uitgevoerd op het district Kola in de Libanese hoofdstad Beiroet. Zondag kwamen in Libanon nog 53 mensen om bij Israëlische aanvallen op Hezbollah-doelwitten. Volgens het leger werden voor die operatie

Lees meer »

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond geraakt na Israëlische aanval in centrum Beiroet

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht in Beiroet gewond geraakt tijdens het draaien van een reportage. Beiden zijn ondertussen in veiligheid gebracht. Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij kwamen zes mensen om het leven en raakten elf anderen gewond.Volg

Lees meer »

Op de kappersstoel bij Stefan Mitrovic, bikkelharde verdediger met klein hartje: “Jonge spelers denken nogal snel dat ze ‘big boys’ zijn”

“Probeer mij te dribbelen en I kill you.” Als er één iemand de boel op scherp kan zetten voor dé clash tegen Chelsea, dan wel AA Gent-verdediger Stefan Mitrovic (34). Zelfs vanop een kappersstoel. “Jonge spelers zijn tegenwoordig snel véél geld waard. Als ze iets kleins bereiken, blijven ze zich niet genoeg pushen.”

Lees meer »

Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld in Deerlijk

Op zondag 29 september werden twee jongeren slachtoffer van een diefstal met geweld in de Schoolstraat in Deerlijk. Ze werden benaderd door vijf jongeren tussen de 16 en 17 jaar uit Harelbeke, Deerlijk en Zwevegem, die met geweld twee heuptasjes, een portefeuille en wat kleingeld wisten te stelen.
The post Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld

Lees meer »

Spiekpietjes in hartje Oostende: Leuke doe-expo voor kinderen nu in Feest- en Cultuurpaleis

Van 26 oktober tot en met 8 december kunnen gezinnen en kinderen opnieuw genieten van de magische wereld van De Spiekpietjes in het hart van Oostende. De voormalige Esprit-winkel in het Feest- en Cultuurpaleis op het Wapenplein is omgetoverd tot een interactieve Sinterklaas-expo, gebaseerd op het nieuwste boek van Thaïs Vanderheyden, ‘Op zoek naar Peperkoek’.
The post Spiekpietjes in

Lees meer »

Gerepatrieerde Belgen getuigen over evacuatie uit Libanon: “Moeilijke beslissing, maar het wordt er elke dag gevaarlijker” 

De Belgen die gisteren uit Libanon geëvacueerd zijn, vertellen dat de situatie er niet langer houdbaar was. Ze zijn dankbaar om terug in België te zijn, maar denken ook aan hun familie en kennissen die nog in gevaar verkeren. Later vandaag worden er volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) opnieuw een 50-tal landgenoten gerepatrieerd.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet onderweg naar huis na aanval in Beiroet

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet zijn onderweg naar huis vanuit Beiroet nadat ze werden aangevallen in Beiroet in de nacht van woensdag op donderdag. Robin en Stijn zitten aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven richting Libanon vertrok om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren. Het vliegtuig is rond 13.05 uur geland

Lees meer »

Goud voor Marcel en Monique

Op zondag 8 september vierden Marcel Dochy (74) en Monique Berghman (72) hun gouden jubileum in het Munchenhof in Langemark.
The post Goud voor Marcel en Monique appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cassatieberoep tegen windmolens in Westkapelle ontvankelijk verklaard

Het cassatieberoep van het gemeentebestuur van Knokke-Heist tegen de bouw van twee windmolens langs de A11 in Westkapelle is ontvankelijk verklaard door de Raad van State. “We hopen dat de vergunning alsnog vernietigd wordt”, klinkt het.
The post Cassatieberoep tegen windmolens in Westkapelle ontvankelijk verklaard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostende wint in Leeuwarden

Op de vierde speeldag in de BNXT League is Oostende zaterdag met 86-92 gaan winnen bij Leeuwarden.
The post Oostende wint in Leeuwarden appeared first on KW.be.

Lees meer »

KLAAR: Eenzaamheid

Wat is eenzaamheid? Hoe gaan jongeren om met gevoelens van eenzaamheid? En hoe kan je je ertegen wapenen? In deze KLAAR gaat Anaïs Dockx in gesprek met experten en jongeren over eenzaamheid en verbondenheid. Het resultaat? 5 heldere video’s op maat van leerlingen, onmiddellijk inzetbaar in de klas.

Lees meer »

Lichaam Laura Trappeniers vijf maanden na gruwelmoord in Tenerife vrijgegeven, maar waarom dat zo lang duurde, is onduidelijk

“Laura verdient een waardig afscheid na de gruwel die haar is aangedaan.” Dat zeggen haar vrienden nu het lichaam van Laura Trappeniers (66) vijf maanden na haar dood is vrijgegeven. De Vlaamse vrouw werd in april vermoord gevonden in de zee, enkele dagen nadat ze plots verdween in Tenerife samen met haar echtgenoot Marc Olbrechts (71). In het onderzoek zelf

Lees meer »