Minstens 103 doden en 211 gewonden in Iran bij explosies nabij graf van erg populaire generaal Soleimani

In Iran zijn zeker 103 mensen om het leven gekomen bij twee explosies aan het graf van de erg populaire generaal Qassem Soleimani. Dat melden Iraanse staatsmedia. Er zouden ook ongeveer 211 gewonden zijn. Op het moment van de “terreurdaad” was er een herdenkingsplechtigheid bezig voor de generaal, die exact vier jaar geleden gedood werd door het Amerikaanse leger. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, heeft de dodelijke aanslag in de Iraanse stad Kerman “scherp veroordeeld”. 

Meer krantenkoppen in België

Voor één keer spreken we de inwoners van de chicste wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

LIVE GAZA. Spaanse premier hekelt op NAVO-top dubbele standaard Gaza – Israël: 60 procent Hamasstrijders uitgeschakeld

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft er woensdag bij het Westen op aangedrongen om de “dubbele standaard” met betrekking tot het conflict in Gaza te verwerpen. Hij deed dit in het licht van de steun voor Oekraïne die de NAVO-leiders tijdens de top in Washington uitspraken. En Benjamin Netanyahu is vastbesloten een akkoord over een wapenbestand in Gaza te sluiten,

Lees meer »

Loes Van de Heuvel is nog steeds trots op ‘De Kampioenen’: “Met die heruitzendingen verdienen we nét genoeg om te overleven”

“Als ‘F.C. De Kampioenen’ in Hollywood was gemaakt, dan was ik nu rijk.” Al verdient Loes Van den Heuvel (67) toch ook een aardig centje bij met de zoveelste herhalingen. En ze blijft trots op de reeks, die voor haar heel wat meer inhoudt dan enkel comedy. In Story maakt ze de vergelijking met haar beroemde personage. “Ik had ‘s

Lees meer »

BWANA vervangt Mayorga; switch op vrijdag in line-up op Bosmolens Ommegang

In de programmatie voor de openingsavond van Bos Ommegang moest noodgedwongen een switch gemaakt worden. De beloftevolle band Mayorga moest afzeggen en wordt vervangen door BWANA, het al even beloftevolle project rond Friedel Dufait, op amper 19-jarige leftijd winnaar van De Nieuwe Lichting 2024 van StuBru.
The post BWANA vervangt Mayorga; switch op vrijdag in line-up op Bosmolens Ommegang

Lees meer »

Meester Johan Verhalle verlaat De Horizon in Ardooie

Op 17 mei 1959 liet Johan Verhalle zich voor het eerst horen. Zijn kindertijd en jeugd bracht hij door in Ardooie. Na de lagere school werd hij een Sint Thomasser en studeerde hij af als leerkracht.
The post Meester Johan Verhalle verlaat De Horizon in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampioenschap vinkenzang van Pauwhoek

Een vast onderdeel van de Ommegangsaffiche van de Pauwhoek is het kampioenschap vinkenzang voor alle vinkeniers van de wijk.
The post Kampioenschap vinkenzang van Pauwhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is ‘Vive le Vélo’ echt wel de goudmijn van de koers? “Dat het maar snel écht zomer wordt”

Zondag start de Tour pas echt, want dan sluiten ook Karl Vannieuwkerke (53) en zijn ‘Vive le Vélo’ weer aan. In het zog van de wielertalkshow zijn meteen ook de nieuwe T-shirts en sweaters in de winkel beland. Gemaakt door ‘Vive la Vie’, het bedrijf van Karls ex-vriendin Caroline Vereenooghe (38) dat twee zomers geleden van makkelijk geldgewin werd beschuldigd.

Lees meer »

Belgisch fregat is terug van missie naar Rode Zee voor Europese operatie

Het fregat Louise-Marie is dinsdag opnieuw aangekomen in Zeebrugge na een Europese operatie tegen de Jemenitische Houthi-rebellen in de Rode Zee. De rebellen voeren er sinds november aanvallen uit op commerciële schepen, naar eigen zeggen uit steun voor de Palestijnen in het conflict met Israël. De Louise-Marie beschermde tal van containerschepen in de regio.
The post Belgisch fregat is

Lees meer »