“Jullie helpen duizenden kinderen”: de ‘strafste prestatie van het jaar’ komt van Lilith en Ernest volgens jury Vrede op Aarde

Voor Lilith (14) en haar broertje Ernest Appeltans (10) werd 2023 een bijzonder jaar. De Roeselarenaars mochten op bezoek bij koning Filip, maar kregen van de jury van het eindejaarsprogramma Vrede op Aarde ook de award van ‘strafste prestatie van het jaar’. “Met Smogjemee.be helpen jullie duizenden kinderen.”

Ernest Appeltans heeft het Syndroom van Down. Het gezin zocht enkele jaren geleden een manier om toch beter te communiceren met de jongen. Dat loopt inmiddels vlot via gebarentaal. Zus Lilith lanceerde ook de website www.smogjemee.be. Daarop staan inmiddels vierhonderd woorden die via filmpjes uitgebeeld worden. Via de website helpen Ernest en Lilith inmiddels duizenden mensen. Hun initiatief werd ook opgemerkt door koning Filip. In september mochten broer en zus bij hem op bezoek.

Jury onder de indruk

Op het einde van het jaar vielen Ernest en Lilith zelf nog in de prijzen. Zaterdagavond werd tijdens het eindejaarsprogramma Vrede op Aarde op VRT de trofee ‘de strafste prestatie van het jaar’ uitgereikt. Een jury van bekende Vlamingen, onder voorzitterschap van Jan Peumans en met onder anderen Tom Waes, mocht kiezen uit vijf opmerkelijke prestaties. “De verschillende prestaties zijn indrukwekkend, maar toch hebben we niet lang moeten nadenken. Met hun initiatief helpen Ernest en Lilith zoveel andere mensen”, luidde het bij de jury. Broer en zus genieten van de erkenning. “Het was daar tijdens het filmen zeer lang wachten en Ernest en ik hadden het allebei wel erg koud, maar toen dan duidelijk werd dat wij de award kregen, was het het allemaal waard. En vooral nu we in de afleveringen zien welke BV’s allemaal zo’n trofee krijgen, word ik wel heel trots op ons. Die award zullen we voor altijd koesteren!”

(Lees verder onder de foto.)

Lilith en Ernest kregen van de jury van het eindejaarsprogramma Vrede op Aarde de award van ‘strafste prestatie van het jaar’. © gf/Smogjemee

Snorrenwedstrijden

En het was Roeselare boven bij de nominatie voor strafste prestatie van het jaar. Ook Wesley Verschetze uit Roeselare kwam in aanmerking voor de trofee. Wesley neemt al enkele jaren deel aan verschillende snorrenwedstrijden waarvan hij er ook enkele wist te winnen.

The post “Jullie helpen duizenden kinderen”: de ‘strafste prestatie van het jaar’ komt van Lilith en Ernest volgens jury Vrede op Aarde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.
The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

Zijn Eric (44) en 46-jarige vrouw onschuldige slachtoffers van drugsgeweld? “Het lijken geen drugsprofielen”

Twee doden en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol van een schietpartij met een kalasjnikov op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu, maar of de slachtoffers ook het beoogde target waren, is lang niet zeker. “Mijn neef is

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »

Voortvluchtige drugsbaron Hoesny ‘Hitler’ krijgt 15 jaar cel en ziet 8 miljoen euro verbeurd verklaard

De correctionele rechtbank heeft de voortvluchtige Antwerpse drugsbaron Hoesny A. veroordeeld tot vijftien jaar cel en een boete van 400.000 euro wegens grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. Daarnaast legt de rechtbank een verbeurdverklaring van 8 miljoen euro aan criminele inkomsten op. Voetbalmakelaar en voormalig AEL-kopstuk Mohamed Benhaddou, de rechterhand van Hoesny, moet tien jaar de cel in.

Lees meer »

Historische orkaan Beryl nadert Caraïben: “nog nooit zo vroeg een zware orkaan van categorie 4″

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar wat er zich momenteel afspeelt in de Atlantische Oceaan. De tropische cycloon Beryl is daar in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een zware orkaan. Eentje van categorie 4 met windsnelheden tot 210 kilometer per uur. Het is nog maar de tweede tropische cycloon die een naam krijgt dit seizoen en meteen ontwikkelt hij zich

Lees meer »