Dana en Tim trouwden op oudejaar: “Leek ons een mooie gelegenheid om te combineren”

Dana Wielgus (33), afkomstig van Wisconsin (Verenigde Staten), en Tim Zijlmans (33), van Noord-Brabant (Nederland), wonen al meer dan een jaar in Kortrijk. “Waar ik vandaan kom, is het niet zo ongewoon om op oudejaarsavond te trouwen”, zegt Dana. “De sfeer zit altijd goed!”

Dana en Tim leerden elkaar in januari 2020 kennen via een online datingsite. Kort daarop volgde een eerste afspraakje in Rijsel waar Dana toen woonde. Tim woonde in Gent. Ondanks de coronacrisis en de verschillende lockdowns bleef hun liefde groeien. “Tim is een heel lief en attent persoon, hij onthoudt zelfs de kleinste details en deed echt moeite om mijn vrienden, familie en cultuur te leren kennen. Tim heeft een geweldig gevoel voor humor en maakt me aan het lachen. Daarnaast is hij een fantastische kok”, vertelt Dana. “Onze karakters vullen elkaar goed aan. Ik hou van Dana’s vastberadenheid en positieve ingesteldheid. Ze is ook heel lief en goed voor de mensen. We hebben verschillende sterktes en werken goed samen.”

Het koppel zocht een thuis tussen de twee in. “We wilden niet naar elkaar verhuizen, maar samen een nieuwe start nemen. Tijdens een fietstocht belandden we in Kortrijk. We hadden onmiddellijk een klik met de leuke stad en besloten hier in 2022 een plekje te zoeken”, vertelt Tim. In november 2022 vroeg hij Dana ten huwelijk in het restaurant Het Vliegend Tapijt in Marke. De ring draagt de diamanten van de oude verlovingsring van haar oma. Op zondag 31 december volgde het trouwfeest in Hoeve De Blauwpoorte in Heule.

“In 2015 trouwde een vriend van me in Appleton op oudejaar. De sfeer zat ongelooflijk goed. Iets wat ik ook voor mijn eigen trouwfeest wou. Op oudejaarsavond wil iedereen feesten en iets leuks doen. Ons trouwfeest leek ons een mooie gelegenheid om de speciale dag te combineren”, vertelt Dana. Samen met 72 gasten telde het koppel af naar het nieuwe jaar. “Tegen 3.30 uur lagen we in bed om de volgende dag meteen op te ruimen en ons valies te pakken. Om half twaalf ’s avonds moesten we onze vlucht halen naar Dubai voor onze huwelijksreis.” 9 januari is het getrouwd koppel terug in Kortrijk.

The post Dana en Tim trouwden op oudejaar: “Leek ons een mooie gelegenheid om te combineren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

10 jaar na uitroeping kalifaat: “IS is niet verdwenen, maar getransformeerd tot een ander soort organisatie”

Het is exact 10 jaar geleden dat Abu Bakr al-Baghdadi, leider van terreurgroep Islamitische Staat, een kalifaat uitriep in Syrië en Noord-Irak. Bijna 5 jaar later werd het laatste bolwerk van het kalifaat veroverd, maar betekende dat ook het einde van de terreur? Wat blijft er vandaag van de terreurgroep over en waarvoor moeten we opletten? Annelies Pauwels van het

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Ervaren redder getuigt na overlijden jongetje (7) tijdens schooluitstap: “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water”

Toen ze samen een ijsje wouden eten, bleek dat er een kindje ontbrak. Aan de zwemvijver van De Mosten voltrok zich deze week een drama dat iedere ouder, begeleider en redder in het hart treft. Redder Sibian De Gussem maakte al 9 reddingen mee. “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water.”

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »