Brugse juwelier en patissier verstoppen gouden kroontjes in Driekoningentaarten: “waarde varieert tussen 2.000 en 2.500 euro”

Juwelier Quijo en patisserie Van Mullem – twee vermaarde Brugse familie-ondernemingen – lanceren samen een exclusieve Driekoningentaart. “Elke dag – op 5, 6 en 7 januari – maak je kans op een taart met een kroontje in 18 karaat goud bezet briljant waar ook Brugse kant in verwerkt zit”, zegt Peter Quijo.

Patissier Servaas Van Mullem en Juwelier Peter Quijo lanceren een opmerkelijke actie waarbij ze een vernieuwende invulling willen geven aan het traditionele driekoningenfeest én tegelijk hun eigen kwalitatieve producten in de kijker zetten. Bij het feest van Drie Koningen op 6 januari worden van oudsher taarten gebakken waarin dan een koffieboon verstopt zit. Wie de boon op zijn bord vindt als de taart aangesneden wordt, is de koning. Ook wij mochten het als kind nog meemaken. Bij de Driekoningenactie van Van Mullem en Quijo is het geen boon die je kan aantreffen maar wel een exclusief juweel, namelijk drie verschillende kroontjes, telkens vernoemd naar een van de drie wijzen die langs kwamen met geschenken voor de geboorte van kindje Jezus, namelijk Caspar, Melchior en Balthazar.

“Ik maak al jarenlang Driekoningentaarten maar dan steek ik er de figuurtjes uit de kerststal in, in suikergoed. Die traditie leeft toch nog altijd en wordt vanuit Frankrijk zelf nog versterkt de laatste tijd. Peter en ik kennen elkaar goed als Brugse ondernemers die trots zijn op hun product en besloten samen iets nieuws te doen rond dit Driekoningenfeest”, vertelt Servaas Van Mullem die samen met Didier Vinke Patisserie Van Mullem runt.

“Elke dag – op 5, 6 en 7 januari – maak je kans op een taart met een kroontje in 18 karaat goud bezet briljant waar ook echte Brugse kant, geklost in 24 Kt gouden draden, in verwerkt zit”, vult Peter Quijo. “Ik heb die kroontjes samen ontworpen met mijn dochter Jade. De waarde van ieder gouden kroontje varieert tussen de 2000 en 2500 euro.” Van Mullem schat ongeveer 500 taarten te zullen bakken, die verkocht worden aan 24 euro per stuk, verspreid over de drie dagen en elke dag zit daar eentje bij met een juweel in. “Het juweel zit mooi in zilverpapier verpakt en zal geen schade ondervinden door het bakken. Wie er eentje aantreft mag zich dan wenden tot juwelier Quijo die het zal voorzien van een aangepast hangertje om het te dragen”, weet Van Mullem nog.

De taarten zijn te koop bij Patisserie Van Mullem, Vlamingstraat 56 in Brugge.

The post Brugse juwelier en patissier verstoppen gouden kroontjes in Driekoningentaarten: “waarde varieert tussen 2.000 en 2.500 euro” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Herkent u hem nog? Ook getransformeerde Mesut Özil doet duit in zakje in rel rond Turkse held Demiral, die schorsing dreigt op te lopen

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden. En opvallend: ook ex-topvoetballer Mesut Özil doet z’n duit in het zakje –

Lees meer »