Zelensky: “Rusland vuurde 500 raketten en drones af in afgelopen 5 dagen”

De afgelopen vijf dagen heeft Rusland zeker 500 raketten en drones op Oekraïne afgevuurd, zo zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky dinsdagavond. Oekraïne heeft naar eigen zeggen tien Russische Kinzjal-raketten neergehaald, wat een record zou zijn volgens Kiev. Daarvoor heeft het land de Amerikaanse Patriot-luchtafweersystemen ingezet. 

Meer krantenkoppen in België

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »

Jeremy Vandoorne, ‘Xavier’ van ROX, op N-VA lijst bij komende verkiezingen: “Ik zou graag meewerken aan de toekomst van deze stad”

Onlangs maakte N-VA Menen-Lauwe-Rekkem haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober bekend. Daarop viel vooral de vierde plek op de lijst op: Jeremy Vandoorne. De Lauwenaar speelde de rol van Xavier in de populaire Ketnet-reeks ROX en werd zo de held van verschillende generaties kinderen. Hij heeft ook een duidelijke visie voor Menen.
The post Jeremy Vandoorne, ‘Xavier’

Lees meer »

LIVE. Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schepen Jan Vandoolaeghe stopt met politiek: “Ik wil niet nog eens een burn-out meemaken”

Na een politieke loopbaan van 36 jaar zet schepen Jan Vandoolaeghe (61) er een punt achter. Zes jaar geleden werd hij schepen met 896 voorkeurstemmen. Op dit moment is hij bevoegd voor Sport, Burgerzaken, Onderwijs, Personeelsbeleid en Feestelijkheden. Maar voor de Zonnebekenaar is het nu tijd voor andere zaken.
The post Schepen Jan Vandoolaeghe stopt met politiek: “Ik wil

Lees meer »

Deken Geert Morlion verhuist naar Rome: “Het is onverwacht, maar ik kijk ernaar uit”

Geert Morlion, huidig deken van Kortrijk, wordt vanaf 1 januari 2025 rector van het Belgisch College Pontificio Collegio Belga, in Rome en dat voor een periode van vijf jaar. Morlion werd voorgedragen door de Belgische bisschoppen. “Ik had het niet verwacht.”
The post Deken Geert Morlion verhuist naar Rome: “Het is onverwacht, maar ik kijk ernaar uit” appeared first

Lees meer »