Wanneer is Wegovy, het Ozempic-zusje voor mensen met obesitas, beschikbaar in België? “We moeten het afleggen tegen grotere landen”

Ozempic is zo in trek als afslankmiddel dat een verkoopverbod nodig was om het bij de patiënten te krijgen voor wie het bedoeld is, diabetici. Zal producent Novo Nordisk dit jaar de productie kunnen opschalen? En wanneer brengen ze Wegovy, het zusje voor mensen met obesitas, op de markt in België?

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw inbraak bij apotheek in Wervik: “Al het geld uit onze kassa’s is weg”

De criminaliteit in Wervik houdt maar aan. Dinsdagnacht is ingebroken bij apotheek Deleu in de Magdalenastraat. Naast een aanzienlijke som geld zijn ook een laptop en fototoestel gestolen. De daders haalden aan de zijkant een ruit uit. Professioneel blijkbaar, want het glas is niet gebroken.
The post Opnieuw inbraak bij apotheek in Wervik: “Al het geld uit onze kassa’s

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en Jodie Foster won eindelijk een prijs: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ schitterden als grote winnaars bij de Emmy Awards in Los Angeles. Maar ook voor Jodie Foster was het een bijzondere avond. Na twee golden globes en twee oscars, won ze (eindelijk) een Emmy. Al kwam het opvallendste moment toch van Will Smith. Het was namelijk niet de acteur die in de prijzen viel, maar

Lees meer »

Man steekt wild om zich heen met mes bij Erasmusbrug in Rotterdam: dode en zwaargewonde, verdachte riep “Allahu akbar” zeggen getuigen

Bij de Erasmusbrug in de Nederlandse havenstad Rotterdam is donderdagavond rond 20 uur een man overleden nadat een voorbijganger hem stak met een groot mes. De stekende man maakte een tweede slachtoffer dat zwaargewond en met spoed naar het ziekenhuis gebracht is. Ook de verdachte raakte gewond toen hij overmeesterd kon worden door omstanders en toegesnelde agenten.

Lees meer »

Ex-Club-spelers Leo Van der Elst en Jos Volders delen herinneringen met mensen met dementie: “Mijn mama fleurde op toen ze over mijn voetbalcarrière begon”

Als eerste voetbalploeg in België houdt Club Brugge voortaan maandelijks een gespreksnamiddag met oud-voetballers en mensen met (jong)dementie. Coryfeeën Leo Van der Elst en Jos Volders beten vrijdag de spits af. “Als ik begin te vertellen over die match tegen Dortmund, zie ik sommige mensen glimlachen. Daar doe je ‘t toch voor?”, zegt Van der Elst, die de ziekte zelf

Lees meer »

Geen enkele partij nog voor nieuwbouw aan Thermen

De langverwachte oplossing voor het verval van de Koninklijke Gaanderijen en het Thermengebouw bleek geen robuust plan en het Thermendossier werd een verkiezingsthema. Moet er nieuwbouw toegelaten worden naast het Thermae Palace en de Gaanderijen?
The post Geen enkele partij nog voor nieuwbouw aan Thermen appeared first on KW.be.

Lees meer »