Wanneer is Ozempic-variant Wegovy beschikbaar in België? “We moeten het afleggen tegen grotere landen”

Ozempic is zo in trek als afslankmiddel dat een verkoopverbod nodig was om het bij de patiënten te krijgen voor wie het bedoeld is, diabetici. Zal producent Novo Nordisk dit jaar de productie kunnen opschalen? En wanneer brengen ze Wegovy, het zusje voor mensen met obesitas, op de markt in België?

 

Meer krantenkoppen in België

Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat zowel vertrouwd als verrassend vernieuwend is”

Van donderdag 19 tot en met maandag 23 september wordt de site van het Koksijdse gemeentehuis ondergedompeld in een bloemendecor voor het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’. Voor deze florale editie ging de gemeente Koksijde opnieuw in zee met Floraliën Gent en liet zich inspireren door Paul Delvaux.
The post Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat

Lees meer »

Productie van soap ‘Thuis’ rapporteert valse advertentie met ‘Eddy’ als Vlaams Belanger in Aalst: “We overwegen officiële klacht” 

De productie van de Eén-soap ‘Thuis’ heeft een valse verkiezingsadvertentie gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van Facebook. Op sociale media verscheen een bericht waarin het personage ‘Eddy’ voorgesteld werd als een kandidaat voor Vlaams Belang in Aalst. "We distantiëren ons hiervan en overwegen verdere stappen", klinkt het bij Thuis. Ook acteur Daan Hugaert uit Gent, die het personage vertolkt, neemt

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

Smokkelparadijs

Op zoek naar nieuwe smokkelroutes trekken drugskartels de idyllische bossen van Costa Rica in. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar dicht vertakte mangrovebossen, die verweven zijn met rivieren en regenwouden. En dat betekent meteen een uitgebreider takenpakket voor de lokale boswachters.

Lees meer »

Kitten staat plots op menu van tijgers wanneer het in hun verblijf valt, maar dat is buiten personeel van zoo gerekend

In de Johor Zoo in Maleisië beleefden bezoekers en medewerkers begin deze maand een spannend moment. Twee tijgers omsingelden een kitten dat in hun verblijf was gevallen en dreigden het hulpeloze diertje op te eten. Het jonge katje moest muisstil in een goot blijven zitten, terwijl omstaanders de roofdieren probeerden verdrijven. Het personeel slaagde er uiteindelijk in om de tijgers

Lees meer »

Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik een goed feestje geven en deel schenken aan het goede doel”

In de populaire VRT 1-quiz ‘Switch’ schittert deze week Kaat De Rauw (20) uit Anzegem. De studente vroedkunde is in remissie nadat er begin vorig jaar lymfeklierkanker werd vastgesteld. “Ik wilde met mijn deelname ook kanker bij jonge mensen bespreekbaar maken.”
The post Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik

Lees meer »

Gwen Stefani komt na acht jaar met nieuw album

Goed nieuws voor de fans van Gwen Stefani (54): de zangeres komt na acht jaar met een nieuw album. Haar vijfde studioplaat heet ‘Bouquet’ en komt uit op 15 november. Dat nieuws kondigt ze zelf aan op sociale media. Op vrijdag 20 september verschijnt alvast haar eerste nieuwe single, ‘Somebody Else’s’.

Lees meer »