Nieuwjaarsdrink in Ardooie verhuist naar evenementenzaal van De Ark

Het pleintje voor het Hofland in Ardooie zal dit jaar niet meer het decor zijn voor de Nieuwjaarsdrink die door het schepencollege aangeboden wordt aan de bevolking.

Op de eerste zondag van januari, 7 januari, vindt de receptie plaats in de evenementenzaal van de Ark. De hele voormiddag is er gratis drank. De burgemeester zal ongetwijfeld even vooruit blikken op die laatste maanden vooraleer we weer naar de stembus mogen. De inwoners worden naar huis gestuurd met een ‘blijvend geschenk’. Volgens Tobias Callewaert, zijn er 500 attenties ter beschikking.

In de prijzen

Traditioneel zijn er ook drie prijzen die uitgereikt worden aan verdienstelijke Ardooienaren. De gemeentelijke sportraad verkiest eerstdaags de Sportprijs van 2023. “Een mooi sportjaar”, zegt Tom Vanelslander die het secretariaat van de sportraad overnam. “En dat zal de keuze door de leden van de sportraad er niet eenvoudiger op maken.”

Voor de tweede prijs, en dit is de persprijs, zoeken ze in de perskring een opvolger voor Luc Vanneste die de heemkunde van de gemeente uitstraalt. Welke dorpsgenoot heeft in 2023 de gemeente in de kijker gezet? “We hebben in ieder geval een naam vooruitgeschoven die de prijs van ambassadeur voor onze gemeente verdient. We belonen hem – of is het haar – met een mooi beeld in keramiek van de Izegemse kunstenares San Oosterynck die ook een bijzondere band onderhoudt met Ardooie”, zegt secretaris Jan D’haene van de perskring. De derde prijs is dan de cultuurprijs. De culturele raad maakte al een keuze.”

Dit jaar komt er nog een extra luikje bij op deze receptie. De nieuwe ondernemersraad organiseerde een eindejaaractie. De hoofdprijs, een elektrische fiets, wordt er verloot door een trekking uit de hele stapel deelnemingsformulieren. (JM)

The post Nieuwjaarsdrink in Ardooie verhuist naar evenementenzaal van De Ark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zowel in Rusland als in Oekraïne schade door nachtelijke droneaanvallen

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »