LIVE. Wat kunnen we verwachten voor de komende uren? “Nog tot morgenavond enkele forse buien verwacht”

In heel Vlaanderen wordt de komende dagen veel neerslag verwacht. Tot nu toe is er op veel plaatsen in Vlaanderen 20 tot 30 liter regen per vierkante meter gevallen. Daardoor zijn verschillende waterlopen uit hun oevers getreden en komen akkers en weilanden onder water te staan. Op sommige plekken in Vlaanderen wordt 40 tot 50 liter per vierkante meter verwacht in 48 uur. Het KMI waarschuwt met code geel voor hevige regenval in Limburg en Vlaams-Brabant. In Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant is de provinciale fase van het rampenplan afgekondigd. Het weer eiste intussen ook een eerste dodelijke slachtoffer: een vrouw uit Lembeke is omgekomen nadat een hek omwaaide. 

Meer krantenkoppen in België

Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk

Veel supporters genoten tijdens de fandag van de enige oefenmatch die Filou Oostende deze zomer in eigen huis baskette. Een onvolledig team blies met een stevige dertiger de Nederlandse vicekampioen Heroes Den Bosch van het terrein.
The post Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong

Voor de leraren en de leerlingen van basisschool De Zessprong in Sint-Andries wordt het de eerste maanden van het nieuwe schooljaar opnieuw wat wennen. Voor het tweede jaar op rij staat immers een nieuwe directeur aan het hoofd van de school.
The post Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: “Mogelijke aanslag” op Israëlisch consulaat verijdeld

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in de stad München. De 18-jarige wilde mogelijk een aanslag plegen op het Israëlische consulaat-generaal, zegt Joachim Herrmann, minister van Binnenlandse Zaken van Beieren. De zaak moet wel nog verder worden opgehelderd. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist. Beelden tonen hoe hij gewapend rondliep in

Lees meer »

“We blijven doorgaan met hetzelfde enthousiasme”: Kevin en Marinka runnen 25 jaar eet-, bier- en whiskykroeg ‘t Kruiske in Deerlijk

Kevin en Marinka Vermote-Bintein zijn al 25 jaar de sympathieke en gedreven uitbaters van eet-, bier- en whiskykroeg ’t Kruiske, gelegen aan het drukke verkeersknooppunt op de Belgiek. Het juiste adres voor een goed getapte pint, een verfrissende IPA, een lekkere whisky en niet in het minst overheerlijke verse gerechten. Een portret van de drijvende krachten achter ‘t Kruiske.

Lees meer »

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ lijkt compleet van aardbol verdwenen: “Hij wil zijn naam opnieuw veranderen”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Jelmont vertelde me dat hij

Lees meer »

De Lijn vernieuwt roltrappen in 2 Antwerpse premetrostations

Vervoersmaatschappij De Lijn vernieuwt de roltrappen in de Antwerpse premetrostations Sport en Meir. In station Sport zijn de werken al van start gegaan voor de plaatsing van 3 nieuwe roltrappen. In de nacht van 8 op 9 september beginnen de werken in station Meir en worden 15 nieuwe roltrappen geplaatst.

Lees meer »