Jerry (51) sterft na ongeval met bromfiets: “Niet alleen mijn vader, maar ook mijn beste vriend”

Jerry Vanhoecke, een 51-jarige man uit Gistel, is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen na een ongeval met zijn bromfiets in Hooglede. Hij laat twee kinderen na. “Zaterdagmiddag hebben we nog een wandeling gemaakt en ’s avonds ging hij iets leuks doen met mijn broer”, zegt dochter Marthe. “Het is niet te bevatten dat hij er niet meer is.”

Jerry Vanhoecke woont in Gistel, maar is afkomstig uit Roeselare. Daar ging hij zaterdagavond iets drinken met zijn zoon Ralph. Jerry zou helaas echter nooit meer thuiskomen.

Rond 2.30 uur ’s nachts reed hij met zijn motorfiets in de Roeselarestraat in Hooglede. Hij verloor om onduidelijke redenen de controle over zijn stuur en belandde tegen een geparkeerde wagen. De klap was zeer hevig, Jerry werd weggeslingerd en bleef midden op de straat liggen. Buurtbewoners verwittigden nog de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat. Jerry overleed ter plaatse.

De oorzaak van het ongeval is niet duidelijk. Alles werd gefilmd door de bewakingscamera’s van het nabijgelegen politiekantoor en het parket besliste om geen verkeersdeskundige aan te stellen.

Erg aangeslagen

Jerry’s dochter Marthe reageert erg aangeslagen. “We zijn enorm geschrokken door het nieuws. Hij was niet alleen mijn vader, maar ook mijn beste vriend. Zaterdagnamiddag maakten we nog een mooie wandeling, samen met mijn vriend en onze puppy. ’s Avonds maakte hij nog een uitstapje in Roeselare met mijn broer Ralph.”

Op 1 januari gingen we bij hem Nieuwjaar vieren. Nu was het een familiemoment bij zijn familie, maar zonder papa

“Papa was motorliefhebber en in zijn jonge jaren ook een fervent ruiter. Hij was vroeger een bekend figuur in de wereld van de paardensport en werd nog Belgisch kampioen. Tot voor kort speelde hij ook nog competitie bij de tennisclub van Roeselare.”

“Het is onwezenlijk dat hij er plots niet meer is. Op 1 januari gingen we bij hem Nieuwjaar vieren. Nu was het een familiemoment bij zijn familie, maar zonder papa zelf. Ik ga hem enorm hard missen, maar ben wel dankbaar voor alles wat hij voor mij gedaan heeft. Ik zal de mooie herinneringen koesteren.”

The post Jerry (51) sterft na ongeval met bromfiets: “Niet alleen mijn vader, maar ook mijn beste vriend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar mogelijke lijkschennis op kerkhof Lokeren

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een opsporingsonderzoek geopend naar mogelijke feiten van lijkschennis begin vorig jaar in Lokeren. De feiten kwamen aan het licht toen een grafdelver naar de politie stapte met informatie over de wanpraktijken van zijn collega’s, onder meer over het opgraven en dumpen van het lichaam van een non.

Lees meer »

Feestelijke opening van N35 na 25 jaar aanslepend dossier

Op 5 juli is het project voor de heraanleg van de N35, de belangrijke verkeersader die door Veurne, Koksijde en De Panne, eindelijk afgerond. Aan Sporthal Den Oosthoek werd de N35 feestelijk geopend en wijdden de lokale besturen en bewoners het heraangelegde fietspad in met een fietstochtje tot aan de rotonde in de Slableedstraat in Veurne.
The post Feestelijke

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

Loes Van de Heuvel is nog steeds trots op ‘De Kampioenen’: “Met die heruitzendingen verdienen we nét genoeg om te overleven”

“Als ‘F.C. De Kampioenen’ in Hollywood was gemaakt, dan was ik nu rijk.” Al verdient Loes Van den Heuvel (67) toch ook een aardig centje bij met de zoveelste herhalingen. En ze blijft trots op de reeks, die voor haar heel wat meer inhoudt dan enkel comedy. In Story maakt ze de vergelijking met haar beroemde personage. “Ik had ‘s

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Kopecky – die ook de tijdrit rijdt – kent haar ploegmates voor de wegrit – Imke Vervaet naast 4×400, ook geselecteerd voor 200m

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »