Explosies in Kiev na Russische droneaanval: voorlopig geen gewonden gemeld

Rusland heeft deze ochtend een droneaanval uitgevoerd op de Oekraïense hoofdstad Kiev. De restanten van een neergeschoten drone zorgden voor een woningbrand in een van de dichtstbevolkte stadsdistricten aan de oostkant van de rivier de Dnjepr. Ook in andere steden klonk het luchtalarm. 

Meer krantenkoppen in België

“Gaatje” in de ozonlaag is dit jaar kleiner dan normaal

Het gat in de ozonlaag is zich pas begin deze maand beginnen vormen, later dan normaal. Dat meldt de Europese aardobservatiedienst Copernicus. Het gat is daardoor ook kleiner dan de voorgaande jaren. Dat heeft vooral te maken met de temperatuur van de stratosfeer boven Antarctica, die deze zomer bokkensprongen maakte.

Lees meer »

Wilde Evy (35) haar schoonmoeder Clementine (69) vergiftigen? “Dit was een schreeuw om aandacht die verkeerd is uitgedraaid”

Jarenlang waren ze de beste vriendinnen. Haar nummer 1, noemde Clementine (69) haar schoondochter Evy (35) nog. Tot ze tot twee maal toe neerstuikte en wakker werd in het ziekenhuis… door medicijnen waar enkel haar schoondochter aan kon geraken. Lijnrecht staan de twee nu tegenover elkaar in de rechtbank. Gaat het om een koelbloedige moord, gepleegd uit geldbejag? Of was

Lees meer »

Vernieuwde aanpak van de taalopleiding bij Vives Brugge

De opleiding Business & Languages aan Vives Brugge werd voor het komende academiejaar grondig herzien. Studenten kunnen nu zelf kiezen welke vreemde talen ze willen studeren, met een grotere focus op praktijkgerichte projecten en de integratie van artificiële intelligentie (AI) in het curriculum.
The post Vernieuwde aanpak van de taalopleiding bij Vives Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitrol begonnen van nieuw RSV-medicijn voor baby’s

Vanaf deze week vallen de eerste brieven in de bus met een uitnodiging voor een nieuw RSV-medicijn. Een besmetting met RSV is de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij baby’s. Ouders kunnen hun baby voortaan laten inenten en het medicijn wordt ook terugbetaald.

Lees meer »

Oeganda begraaft atlete Rebecca Cheptegei, slachtoffer van femicide

Honderden Oegandezen en talrijke atleten hebben zaterdag de laatste eer bewezen aan de Oegandese atlete Rebecca Cheptegei. Haar levensgezel overgoot haar op 1 september in Kenia met benzine en stak haar in brand. Het drama gebeurde enkele weken nadat ze de marathon had gelopen op de Olympische Spelen in Parijs.

Lees meer »

Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad”

Op kermiszaterdag 28 en kermiszondag 29 september zwaait post Ingelmunster van brandweerzone Midwest de deuren van de kazerne in de Schoolstraat open voor de tweejaarlijkse opendeur. Er valt heel wat te beleven tijdens deze tweedaagse waar veiligheid centraal staat.
The post Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad” appeared first on

Lees meer »