Dit zijn de kandidaat-Kraks van Zwevegem: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Zwevegem.

Stem Luc Depreux tot Krak van Zwevegem

Luc Depreux (64) draagt zijn steentje meer dan bij aan de Zwevegemse gemeenschap. Al dertien jaar is hij voorzitter van de Gezinsbond en organiseert hij activiteiten. “Ik speel elk jaar Sinterklaas en organiseer daarvoor een stoet met oldtimers en een mooie bende zwarte mieten en pieten”, aldus Luc. 25 jaar geleden kwam hij in aanraking met de Gezinsbond. Samen met zijn bestuur realiseerde hij al mooie projecten, zoals het geboorteplekje. “Ieder jaar wordt er in Zwevegem zo’n plekje onthuld, waar kinderen geboren in het vorige jaar gevierd kunnen worden. Ik hoop nog vele jaren door te kunnen gaan als voorzitter.”

Stem Franca Burke tot Krak van Zwevegem

(foto EL)

Franca Burke (44), beter gekend als petsitter Franca, is een warme vrouw met het hart op de juiste plaats. Als petsitter gaat ze bij de mensen aan huis om voor hun dieren te zorgen, en dat doet ze vol liefde. Meer nog, ook gewonde dieren worden bij Franca opgevangen. Daarnaast liet ze zich registreren bij het asiel om thuis kittens op te vangen die elke twee uur melk dienen te krijgen. Franca leeft voor dieren. Ze gaat voor hen door het vuur. “De zorg voor dieren geeft me ontzettend veel voldoening. ik hoop dit nog vele jaren te kunnen doen.”

Stem Thomas Julian tot Krak van Zwevegem

Thomas Julian (29) vond op zijn veertiende een oude accordeon op de zolder van zijn grootvader. Het lijkt het begin van een slechte film, maar het is vooral de prelude van iets moois. “Ik volgde muzieklessen en leerde de accordeon vanbinnen en vanbuiten kennen. Het begon met kleinschalige optredens, maar onder de hoede van zanger Christoff zette ik steeds meer stappen.” Dit jaar trad hij op op het schlagerfestival in Hasselt en aan de zijde van Luc Steeno wist hij van zijn hobby zijn beroep te maken. Met zijn accordeon doorkruist hij het land en gaat hij zelfs de grens over, maar altijd weer eindigt hij in Zwevegem.

Stem Pieter Detombe tot Krak van Zwevegem

© Tom Devos

Pieter Detombe (35) is afkomstig van De Pinte, maar is sinds enkele jaren een Zwevegemnaar. Hij heeft een praktijk als psycholoog en een welzijnsjob aan de UGent. Met zijn project Club 150 zamelt hij geld in om op 17 maart 2024 mee te kunnen doen aan de 100 kilometer-run van Kom op tegen Kanker in Halle. Andere mensen doen mee, met eigen voornemens. “Ik vind het bewonderenswaardig om te zien hoe mensen zichzelf kunnen overstijgen als er een sociale trigger is. Ik denk eraan om Club 150 verder te zetten. Er is alvast een blog die ik zal verderzetten. De krakverkiezing is een toffe wedstrijd en ik voel me vereerd dat ik bij de laatste vijf zit voor Zwevegem.”

Stem Jana Calus tot Krak van Zwevegem

© Foto Coghe

Jana Calus (23) uit Heestert werd eind september Belgisch kampioen motorcross bij de dames open MCLB. Ze maakt samen met haar vader Kristof deel uit van het officieuze ‘Team Calus’. “Ik ben heel aangenaam verrast dat ik hiervoor in aanmerking kom”, zegt ze. “Dit was toch wel het hoogtepunt uit mijn carrière, na een eerdere tweede plaats. Ik was de regelmatigste van een lang seizoen, dat begon in mei. Voor het kampioenschap zijn er een tiental wedstrijden die in aanmerking komen, met tussenin nog andere die ook punten opleveren. Al tijdens de eerste proef kreeg ik met motorpech af te rekenen. Maar meestal pakte ik de meeste punten.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Zwevegem: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

? “Nogmaals. Evenepoel moet op het eindpodium mikken”

De kop is er (nu al) af voor Remco Evenepoel. Zijn eerste zege in de Tour de France. Een bijzonder mooie eerste Belgisch succes in deze Ronde, ook. Michel Wuyts: “Evenepoel is een wonderknaap. Een uitzonderlijk grote mijnheer. Na Merckx – en straks met Merckx – onze grootste tijdrijder ooit. Nogmaals: deze Evenepoel moet op het eindpodium mikken.” Onze analist

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »