Dit zijn de kandidaat-Kraks van Zedelgem: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Zedelgem.

Stem Ann Vandenbossche tot Krak van Zedelgem

Zedelgemnaars kunnen Ann Vandenbossche kennen van haar verhalenbusje tijdens onder meer de gemeentelijke speelpleinwerking. Sinds drie jaar inspireert ze kinderen en volwassenen met originele vertellingen en muziek. Waar Ann neerstrijkt, haalt ze mensen even uit hun dagelijks ritme om te luisteren naar (levens)verhalen en ontboezemingen. “In moderne tijden met sociale media ontstaan de beste gesprekken nog steeds door persoonlijk contact met koffie of thee. Op vraag van organisatoren van bijvoorbeeld festivals evenementen, of ook door mijn eigen ingeving, laat ik wie dat wil even stilstaan en dromen volgen.” Ann schept mobiele rustplekjes.

Stem Caroline Dellaert tot Krak van Zedelgem

Als moeder van vier runde Caroline Dellaert (58) samen met haar man een bloeiende apotheek in Veldegem. In het bestuur van Markant Veldegem schonk ze 25 jaar vrije tijd aan cultuurminnende dames. “Met Touché blijf ik in de gemeente verbinden en raken met verhalen met en voor mensen. Met z’n allen blijven we nood hebben aan zingeving.” Caroline bekwaamde zich met opleidingen tot therapie voor ouders en kinderen, en doopte haar praktijk in de Veldegemsestraat tot ‘The Tree to Be’, de boom, de persoon die je kan worden. Als psychotherapeut helpt ze om als mens, als ouder te groeien in verbinding met jezelf, je kind en je omgeving.

Stem Luc Vantomme tot Krak van Zedelgem

Geboren Veldegemnaar Luc Vantomme (59) zet zich al ruim 20 jaar in voor de Veldegemse Bloedgeversvrienden. Bij de Strooyhofvrienden is hij een gangmaker. Luc is zowat de ogen en oren van het dorp. “Als bestuurslid van de Landelijke Gilde verbind en vertegenwoordig ik zoveel mogelijk (hobby)landbouwers en hun families. Ik zetel ook in de lokale ACV-afdeling, en de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (gecoro), om ook daar mijn sociale stem te laten horen. Als ik voor een lokale vereniging, zoals ook onze harmonie Kunst Na Arbeid, gevraagd word, ben ik als werkend lid altijd bereid om mensen uit de nood te helpen.”

Stem Marieke Wyns tot Krak van Zedelgem

Marie Wyns (35), bekend op Instagram als taartenbakster Chez Mariette baat haar zaak uit in Veldegem. Daar woont ze ook met haar gezin. Marieke bewijst met haar bakbedrijfje al jaren dat brownies en verjaardagstaartjen net zo mooi en lekker zijn zonder melk, boter en ei als mét. Omdat iedereen dat ook in zijn of haar eigen keuken zou kunnen ondervinden, bracht Marieke dit jaar Het Vegan Bakboek uit. In dit toegankelijk bakboek legt ze ook uit dat plantaardig bakken niet moeilijk en duur is, “en dat vegan ook iets is voor wie niets van vegan moet hebben.” In februari ontving Marieke bovendien een Belgian Vegan Award voor Best Pastry & Sweets.

Stem Raymond Bailleul tot Krak van Zedelgem

Raymond Bailleul (73) rondde dit jaar een heel bijzonder project af. De Aartrijkenaar maakte een maquette van een van de barakken die in het voormalige krijgsgevangenkamp Vloethemveld in Zedelgem staan. Het resultaat is ronduit indrukwekkend. “Ik heb er liefst twee jaar aan gewerkt. Liefst 3.000 steentjes kruipen in de muren. Steen voor steen heb ik die opgebouwd. Aan het dak ben ik bijna een jaar bezig geweest. In de barak staan 90 bedden, mijn vrouw Linda voorzag die allemaal van beddengoed en kussens. Een originele muurschildering heb ik nagemaakt. Volgend jaar wordt de maquette tentoongesteld in het bezoekerscentrum in Vloethemveld.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Zedelgem: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

Ruim 6 procent schoolverlaters heeft na 1 jaar nog geen werk

6,3 procent van de Vlaamse jongeren die de schoolbanken verlaten, heeft na 1 jaar nog geen werk gevonden. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport van arbeidsbemiddelaar VDAB. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt snel een job. 1 op de 5 jongeren die zonder diploma de school verlaat, heeft na een jaar later nog

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »